fbpx

De unde ne informăm în anul CoronaVirus?

Odată cu apariția rețelelor sociale, e din ce în ce mai ușor să te dai specialist într-un domeniu sau altul, prin simpla adoptarea unui user care să sugereze acest lucru, fără a trece la descriere cine ești și ce te recomandă.

Adică e ușor să fac un cont, pe Instagram de exemplu, cu id-ul medicprimar, iar la descriere să treci Medic primar, orice întrebare ai avea sunt aici ca să-ți răspund.

Motivul pentru care scriu acest articol este deoarece în ultima perioadă am văzut mult prea multe conturi apărute ca ciupercile după ploaie, fix pe considerentul ăsta: luăm un nume pompos, nu ne asumăm cine e în spatele contului, dar facem recomandări.

Chestia asta am observat-o prima dată la conturile de travel și recomandări gastronomice, dar nu le-am băgat foarte tare în seamă pentru că am considerat că mare lucru nu pot să facă… maxim niște recomadări nasoale, recomandări care te fac să pierzi niște bani.

Dar, în cazul de față, în inceritudinea pe care o creează CoronaVirus, cred că e obligatoriu să fim vigilenți și să ne alegem cu grijă sursele de informare.

Un cont de Instagram, Facebook sau un website, care nu are la descriere în clar cel puțin:

nume, prenume și ocupație / funcție

cred că ar trebui, în cel mai bun caz să-l ignorați, dacă nu să-l raportați!

Ne tot plângem de răspândirea #FakeNews, dar nu facem nimic în privința asta. Nu zic să începem să raportăm în prostie, zic să începem să adresăm întrebări, să așteptăm răspunsul lor, să începem un dialog și dacă nimic nu se întâmplă să începem să raportăm.

Fiecare dintre noi trebuie să fie conștient de rolul pe care-l are în societate și să și-l asume. Pretinzi că ești specialist oftamolog? Perfect! Asumă-ți cu nume, prenume și alte date care să ateste acest lucru astfel încât să pot avea încredere în tine.

Bun, nu o mai lungesc, cred că ați prins ideea. Mai jos am să vă redau câteva susrse de informare legate de CoronaVirus (sugestiile tale sunt mai mult decât binevenite):

TELVERDE: 0800 800 358 – CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (COVID-19)


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Câteva lucruri pe care le poți face pentru a susține localurile preferate în timpul CoronaVirus

Next Post
Cluj Delivery COVID19

Afaceri din Cluj care fac livrare la domiciliu în timpul COVID-19

Related Posts