Home » De revelion…

De revelion…

Ca orice om de la tara, care are dungi mari lasate de regimul comunist, masa de revelion, e un cliseu, ce neaparat trebuie sa cuprinda, printre altele:

Aperitiv: Platou rece ( caltabos, jumari , slanina, branza, rosii, masline, ceva peste, ciperci umplute cu salata de branza, paine prajita unsa cu aceiasi salata de branza ), Salata de beouf (cred ca e cat se poate de evident ca nu putea sa lipseasca asta…), Oua umplute, Salata de branza feta cu ceapa verde si alune + migdale

  • Felul 1: Ciorba acra de carnat + sarmale

Felul 2: Friptura porc, curcan cu pireu+ ceva sos (anu asta de afine )

Felul 3: Tort de mere

Bauturi: anu asta avem ceva bere nefiltrata, un vin, o sampanie (pentru puscat la 12 noaptea) si ceva suc)

La mine in familie, sunt cateva “obiceiuri” (ca sa nu le zic superstitii), care nu au voie sa fie incalcate, si anume:

– Nu are voie sa lipseasca de pe masa carnea de peste

– Nu are voie sa se faca mancare din carne de pui, gaina (insa e obligatoriu sa existe curcan pe masa!)

– Trebe sa am bani in buzunar in noaptea cu pricina

– Trebe sa port ceva rosu pe mine

– Neaparat, da neaparat trebuie sa am gunoi in casa

La voi ce e obligatoriu sa existe pe masa de revelion… si ce “chestie” e neaparat sa fie facuta cu aceasta ocazie?


comments

9 comentarii la „De revelion…”

  1. rosu, cica e bine chilotii sa fie de culoarea asta 😀 daca nu ii ai mai ai o zi de cumparaturi 😉
    mancand atata salata de boef, bagi la maioneza cu Sarbatorile pentru tot anul 🙂

  2. Pingback: Tweets that mention De revelion… | Ciulea's Blog -- Topsy.com

  3. Pingback: Gata! | Ciulea's Blog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.