fbpx
D I C K Latte art Competition

D I C K Latte art Competition @ DOT Cluj

Cafeaua și cafenele de specialitate au ajuns să fie considerate, nu vreau să zic monotone / banale, o să zic ceva normal în Cluj. La cât s-a dezvoltat industria asta în Cluj, e o jignire să-i oferi unui localnic o altfel de cafea.

Cum Marian nu e o persoană, ăăă, obișnuită, a acceptat propunerea lui Ciprian (alt personaj remarcabil de la DOT) o competiție mai puțin ortodoxă: D I C K Latte art Competition.

Am fost puțin intrigat de această competiție, drept urmare l-am rugat pe Marian Porumb să-mi spună de unde această idee. Adică eu înțeleg că nu e genul de om care să facă lucrurile cum le face restul lumii, drept dovadă este fix DOT-ul, dar totuși.

Ideea ne-a venit într-o sâmbătă dimineață când Cipri s-a concentrat mult prea tare pe un desen în cafea și din greșeală i-a ieșit un penis . Am făcut repede o poză și am lăsat cafeaua la masă. Reacția pe care a avut-o tipa care a comandat latte-ul a fost priceless

Marian Porumb, owner District of a Toast

Sincer vă spun că eu am auzit de această artă odată cu anunțarea competiției. Și, la fel ca oamenii de la DOT, am început și eu să caut puțin pe net, ce e drept în private mode (că, no… îs din Baia de Arieș și mi-e rușine și doar când mă gândesc la numele competiției) și mare mi-a fost mirarea când am văzut că e o adevărată lume D I C K Latte art-ul ăsta.

D I C K Latte art world wide

Există conturi de Instagram cu peste 100K de urmăritori… adică, serios!

Am înțeles de ce se întâmplă asta, perfect! Câteodată atât de în serios ne luăm, pe noi ca și oameni care lucrează la espressor sau în spatele barului, credem că muncă noastră atât de serioasă e, mulți dintre noi credem că schimbăm lumea, încât uităm să ne distrăm, uităm că avem un job în care oamenii vin să se simtă bine în 99% din cazuri.

Adevărul este că e la fel  de greu să desenezi într-un capucino un penis, precum un ursuleț sau o virgină care ia apă de la un izvor.

Ai nevoie de skill-uri la fel de avansate. Trebuie să faci un espresso la fel de perfect extras, la fel bine trebuie să montezi laptele, la fel de multă muncă depui și da, la fel de profesionist trebuie să fi.

Marian Porumb, “cocktail meșter” 

Drept urmare la următoarea ședință (după incidentul cu Cipri), au decis să ducă ideea mai departe și să lanseze o provocare în rândul comunității bariștilor din Cluj. Astfel s-a născut D I C K Latte Competition, care are ca temă: Profesionalism, Pasiune, Penisuri.

Competiție dedicată oamenilor care nu se iau în serios, dar își tratează munca pe care o au de făcut, extrem de serios!

Cu toate că e o competiție serioasă (juriu tehnic, senzorial, premii în bani pentru primii 3 clasați: 300, 200 și 100 EURO – premiu oferit de Alikof) este invitată să se bucure de această competiție, ca spectator, toată lumea care este pasionată de cafea, iubește cafeaua și care își dorește să cunoască, să afle mai multe despre cafea.

Așadar, toți cei care sunteți în Cluj în data de 11 noiembrie, sunteți așteptați începând cu ora 17:00 la DOT (str Potaissa Nr 10) la un concurs de cafea diferit să se bucure atât de competiție cât și de o cafea… de data asta fără inimioare, ursuleți sau mai știu eu ce lebede.

Ne vedem la D I C K Latte art Competition @ DOT Cluj!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
baracca cluj

Experiența Baracca Cluj

Next Post

Weekendul inaugural al Târgului de Crăciun Cluj

Related Posts