fbpx
Asaftei Dragos, zbor peste Transilvania, Cluj-Napoca

Mijloc de transport în Cluj… în perioada UNTOLD și nu numai

Indiferent că sunteți din Cluj sau nu, cu toate că sincer să fiu acest articol se adresează în principal celor care tranzitează orașul în calitate de turiști (business or leisure – Răducioiu la mine!) cred că e de bun augur un astfel de articol sau mai degrabă această resursă, care are ca temă transport Cluj.

Că până la urmă asta e: un loc unde am adunat modalitățile de transport pe care eu le-am testat și sunt sigur, până la data la care am scris acest articol, că nu o să fiți înșelați într-un fel sau altul.

Transport Cluj

Așdar, recomandările mele în oridinea în care și eu le folosesc atât în Cluj, în calitate de localnic, cât și când sunt turist prin alte orașe europene:

 • Mersul pe jos.
  Știu, o să ziceți, că ce prostie e asta, dar să știți că orașul comoară de 5 stele, Cluj-Napoca, e un oraș mic și distanțele sunt mici.

  Faci undeva la 30-60 minute din centru până unde ai de mers (cam toate chestiile sunt concentrate în centrul și proximitatea centrului)
 • Autobuz, troleu, tramvai.
  E extrem, extrem de simplu să mergi cu transportul în comun din Cluj.

  Plătești cursa prin SMS (trimiți la nr de telefon 7479 numărul liniei pe care te deplasezi, ex: dacă ești pe linia 46B trimiți un SMS la numărul scurt 7479 cu textul: 46B).

  Personal folosesc aplicația Moovit pentru că nu sunt adeptul instalării a o mie de aplicații, iar această aplicație o folosesc peste tot pe unde circul. Funcționează foarte bine și-mi dă traseul corect, unde să schimb linia și e destul de bine sincronizată cu CTP Cluj astfel că și intervalul orar corespunde.

  Titlurile de calatorie disponibile pentru cursele speciale de noapte (23:00 – 06:00) pentru UNTOLD sunt:
  • Biletul de noapte, 1 calatorie, pret 5 lei, se achizitioneaza de la tonetele cu program non stop; 
  • Biletul de noapte, 1 calatorie, pret 5 lei, achitat cu cardul bancar contactless in mijlocul de transport; 
  • Cardul nenominal de calatorie valabil pe toate liniile:
   • 7 zile, pret 48,50 lei;
   • 3 zile, pret 29,50 lei.
 • Taxi / Uber.
  Cu toate că nu avem probleme cu taximetriștii în Cluj, Doamne ajută!, eu mi-l chem doar prin intermediul aplicației Clever Taxi.

  E o modalitate prin care mă asigur că am un istoric al cursei, traseului și sumei pe care am achitat-o. Indiferent dacă plătesc numerar sau card bancar (personal în 90% din cazuri plătesc card, doar în cazuri extreme, când nu găsesc mașină care să accepte plata cu cardu și mă grăbesc, iau mașină care acceptă doar numerar, dar și atunci îmi predefinesc traseul din aplicație și îi spun șoferului să nu închidă mai repede cursa pentru că îmi păstrez istoricul).
 • GetPony.
  O variantă foarte bună pentru cei care vor să conducă ei. Dacă sunteți 4 în mașină o să ieșiți mai ieftin decât cu un taximetru.
 • Închiriere
  Scuter (Vespa Cluj – sincer să fiu nu i-am testat, prin țări străine m-am mai dat cu scuterul ca să descoper orașul, nici nu-i cunosc personal, dar par oameni faini, îi urmăresc pe conturile sociale și fac evenimente faine), trotinete și biciclete electrice (nici pe ei nu i-am testat, presupun că sunt la fel ca toate afacerile din orașele mari ale Europei care oferă acest serviciu).

Nu recomand

Sub nicio formă nu recomand să vii cu mașina personală (parcarea din oraș plus costul combustibilului fac această opțiune să fie mai costisitoare decât dacă iei un taxi, Uber sau Pony. Spre exemplu la Electric anul ăsta am ieșit mai puțin costisitor cu Pony, decât dacă luam autobuzul… de mașina personală nici nu are sens să o mai aduc în discuție).


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
UNTOLD 2018 - Galaxy Stage

SISTEM DE PLATĂ, CHECK-IN ȘI ACCES ÎN FESTIVAL LA UNTOLD 2019!

Next Post

UNTOLD 2019 va avea cea mai impresionantă producție din Europa!

Related Posts