O super realizare pentru gastronomia românească! Președintele ACEEA, Dr. Iulia Drăguț, este membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs!
Pe Iulia Drăguț (și o bună parte din echipa ACEEA) am avut onoarea și totodată plăcerea să o cunosc acum ceva timp, când, printr-o succesiune de evenimente, am ajuns să fac parte din juriul care a decis cea mai bună slănină intrată în competiție, în cadrul evenimentului SlanăFest din luna februarie 2017, organizat la Expo Transilvania, Cluj-Napoca.
Acțiunea privitoare la conservarea patrimoniului culinar cultural mondial a început in 2014 la inițiativa doamnei Dr. Iulia Dragut prin organizarea Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare la București, World Trade Center & Hotel Pulmann. ACEEA încadrându-se, din nou, într-o întreprindere de pionierat la nivel mondial, pentru a doua oară.
În 2017, la inițiativa lui Thomas Gugler, președintele WACS, s-a creat Comitetul pentru Conservarea Patrimoniului Culinar Cultural. Dr. Iulia Dragut este membru în acest comitet, de altfel singura românca din cadrul Worldchefs care a militat pentru acest subiect de interes internațional.
Inițiativa ei a fost salutată de peste 70 de organizații și instituții internaționale. Asociațiile profesionale Euro-Toques România și International, fondatorii curentelor pentru Promovarea și Menținerea Patrimoniului Culinar Local și Regional European vor sprijinii și sustine în acest spațiu toate demersurile doamnei Iulia Drăguț.