fbpx
Președinte ACEEA, Dr. Iulia Drăguț - membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs

Dr. Iulia Drăguț este membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs

O super realizare pentru gastronomia românească! Președintele ACEEA, Dr. Iulia Drăguț, este membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs!

Pe Iulia Drăguț (și o bună parte din echipa ACEEA) am avut onoarea și totodată plăcerea să o cunosc acum ceva timp, când, printr-o succesiune de evenimente, am ajuns să fac parte din juriul care a decis cea mai bună slănină intrată în competiție, în cadrul evenimentului SlanăFest din luna februarie 2017, organizat la Expo Transilvania, Cluj-Napoca.

Acțiunea privitoare la conservarea patrimoniului culinar cultural mondial a început in 2014 la inițiativa doamnei Dr. Iulia Dragut prin organizarea Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare la București, World Trade Center & Hotel Pulmann. ACEEA încadrându-se, din nou, într-o întreprindere de pionierat la nivel mondial, pentru a doua oară.

În 2017, la inițiativa lui Thomas Gugler, președintele WACS, s-a creat Comitetul pentru Conservarea Patrimoniului Culinar Cultural. Dr. Iulia Dragut este membru în acest comitet, de altfel singura românca din cadrul Worldchefs care a militat pentru acest subiect de interes internațional.

Președinte ACEEA, Dr. Iulia Drăguț - membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs

Inițiativa ei a fost salutată de peste 70 de organizații și instituții internaționale. Asociațiile profesionale Euro-Toques România și International, fondatorii curentelor pentru Promovarea și Menținerea Patrimoniului Culinar Local și Regional European vor sprijinii și sustine în acest spațiu toate demersurile doamnei Iulia Drăguț.

Bravo și forță de muncă  în continuare!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
zilele filmului LUX Cluj

Zilele Filmului LUX 2017 | Cluj-Napoca

Next Post

Timișoara: November Notes in Social Media 2017 – de la idee la faptă

Related Posts