fbpx
zilele filmului LUX Cluj

Zilele Filmului LUX 2017 | Cluj-Napoca

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în perioada 8 – 10 noiembrie 2017 Zilele Filmului LUX 2017, care se vor desfășura anul acesta în trei dintre cele mai importante centre urbane și culturale din România: București, Cluj-Napoca și Târgu Mureș (nu neaparat în ordinea importanței 😀 , ci mai degrabă în ordinea alfabetică).

Manifestarea, ajunsă la cea de a șasea ediție în România, va prilejui proiecția filmelor finaliste în cursa pentru premiul LUX al Parlamentului European, ediția 2017, dezbateri cu spectatori, realizatori de producție cinematografică, regizori, scenariști, critici de film, jurnaliști specializați.

Publicul va putea viziona şi o expoziție de fotografii despre comunitatea sami – un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, fotografii puse la dispoziție de Ambasada Suediei.

La Cluj-Napoca, Zilele Filmului LUX 2017 se vor desfășura la Cinema Victoria, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2017, după următorul program:

Miercuri, 8 noiembrie

  • 20:00     Proiecție „120 BPM ” regia Robin Campillo, producție Franța (143 min.)

Joi, 9 noiembrie

  • 18:30     Proiecție „Western”, regia Valeska Grisebach , producție Germania- Bulgaria-Austria (100 min.)
  • 20:10    Dezbatere “Premiul Lux al Parlamentului European: Estul si Vestul în filme, asemănări și deosebiri surprinzătoare” – moderator Irina Margareta Nistor

Vineri, 10 noiembrie

  • 20.00     Proiecție „Sameblod”, regia Amanda Kernell, producție Suedia-Norvegia-Danemarca (110 min.)
  • 22:00    Dezbatere live prin web streaming de la Bruxelles cu producătorii Lars Lindstrom și Henrik Zein; dezbaterea este interactivă prin Twitter,  în limba engleză.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Cele trei filme finaliste din 2017

Acest film descrie solidaritatea, simțul umorului și determinarea unui grup de activiști care luptă împotriva SIDA, la începutul anilor 1990 la Paris.

  • Sámi Blood, de Amanda Kernell (Suedia / Danemarca /Norvegia)

O fată Sami, un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, și-a părăsit comunitatea pentru a-și realiza visele. Curând, ea se confruntă cu rasismul.

  • Western, de Valeska Grisebach (Germania/Bulgaria/Austria)

Folosind caracteristicile unui occidental, filmul urmărește un grup de muncitori germani trimiși pe un șantier de construcții din Bulgaria.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
FISC 2017

Festivalul Internațional de Stand-up Comedy, ediția a V-a

Next Post
Președinte ACEEA, Dr. Iulia Drăguț - membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs

Dr. Iulia Drăguț este membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar din cadrul Worldchefs

Related Posts