fbpx

Cluj, hai să vorbim despre dezvoltare durabilă

Că ne place, că realizăm, că suntem sau nu conștienți, prima ediție de EC a avut loc în 2013. Acum 10 ani, da? De atunci și până acum, cu părere de rău constat că, autoritățile nu au făcut nimic pentru dezvoltarea durabilă a județului, a localității, a municipiului.

Nu că sunt eu în măsură să dau sfaturi, dar cred că sunt câteva puncte pe care dacă le-am implementa, toată lumea ar avea de câștigat.

Consiliul Județean

  • Drumuri în sat, drumuri către sat
  • Asfalt. Mi se pare ireal că încă nu e asfaltată Bonțida.
  • Parcări
    • La gară
    • La castel
    • Prin sat pe undeva
  • Apă, curent și canalizare. Voi realizați că EC-ul are curent de la generatoare? La 10 ani de la prima ediție, oficialitățile încă nu au văzut oportunitatea în a pregăti domeniul Bánffy pentru evenimente mici, medii și mari (așa cum e EC-ul). Pentru că da, locația este ofertantă… sau mă rog, ar putea să fie.

Eu cred că dacă ne-am pune puțin capul la contribuție, Bonțida ar putea deveni un motor economic extrem de important pentru județ și pentru municipiul Cluj-Napoca.

Ce ziceți domnilor de la C.J.? Ne dăm puțin interesul? Hai, azi e cea mai bună zi!

Primăria Cluj-Napoca

Io știu că festivalul nu e la noi în oraș, dar trebuie să fim conștienți de faptul că aici e un pol extrem de important al EC-ului.

Transport public.

Serios? Nu avem linii care să circule noaptea? Serios? Nu ăsta e rolul unui smart city? Să fie smart? Să preîntâmpine. Să propună soluții înainte de a apărea probleme?

Sincer să fiu, cred că era interesant să faceți linii speciale de la CTP cu destinația Bonțida. Măcar în astea 5 zile, dacă nu 7 (una înainte și una după).

Activări în cadrul festivalului.

Atât investim în PR, da nu suntem capabil să facem o activare drăguță în cadrul EC-ului? Studenții și viitorii studenți sunt vasta majoritate a participanților. Deci, fix publicul pe care vrei să-l atragi. Nu?

Ministerul Turismului

Io aș face un plan de dezvoltare în zonă. Cazări, parcări, magazine cu suveniruri și produse locale… Adică de ce să nu exploatăm zona. Aici putem să facem nenumărate evenimente. Mai mici sau mai mari. Important este să existe facilități.

Să nu uităm nici de producătorii locali. Și ei pot deveni un punct de interes. E chiar indicat să îi includeți în plan.

Faceți planuri și școliți localnicii pentru a putea primii oaspeți…


În fine. Sunt prea obosit de discuțiile astea… mi se pare că sunt doar vorbe-n vânt și că ne răcim gura degeaba. Poate sunt eu într-o pasă proastă azi.


4 comments
  1. Dezvoltare durabilă? Asta-i o glumă bună la nivel de guvernare în România. Răspunsul ți l-ai dat singur din titlu: „nu se poate”. Evident că sunt puțin ironic și mi-ar plăcea să se întâmple lucrurile cu viziune pe termen mediu, cel puțin. Apreciez că ai ridicat mingea la fileu și poate va fi văzut articolul tău și de persoane din funcții publice care au putere să facă ceva, dacă nu într-un an, atunci în 5 sau 10. Persoane care vor să demonstreze că se poate și la noi, că au viziune, au curaj, sunt influente, sunt lideri.

    Privind Electric Castle
    Eu am observat următoarea atitudine pe care o are lumea cu care am discutat. Electric Castle este văzut ca o inițiativă privată. Prima întrebare pe care și-o adresează lumea privind condițiile oferite de EC este: „ce profit fac aceștia?”. Mai apoi, de ce de banii pe care îi dau pe bilete nu primesc condiții.

    Probabil și la nivel de instituții publice se așteaptă ca tot privatul să facă, iar instituțiile doar să colecteze taxe. Mai apoi, taxele să fie folosite pentru ce ajută la obținerea de voturi, nu pentru dezvoltare durabilă. Vorba aceea: sunt „priorități” la mijloc.

    Mi-ar plăcea să văd și eu un minimum de interes pentru promovarea turismului și dezvoltarea infrastructurii în acele locuri care atrag zeci și sute de mii de turiști. Vorba cântecului „You may say I’m a dreamer /
    But I’m not the only one”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Electric Castle – ziua 5

Next Post

Smida Jazz Festival 2022: mai mult decât muzică

Related Posts