fbpx

Smida Jazz Festival 2022: mai mult decât muzică

Smida Jazz Festival oferă iubitorilor de muzică bună și de natură cea mai relaxantă și revigorantă experiență de festival. Lineup-ul de activități de zi a fost lansat.

  • Explorări ghidate ale naturii, în pădure, în Peștera Pepii din Parcul Natural Apuseni
  • Caiac pe Lacul Beliș-Fântânele
  • Atelier de scriere creativă cu scriitorul Marius Chivu
  • Yoga pentru sănătatea minții
  • Conferințe în zona Grow despre fake news, sustenabilitate economică la Roșia Montana, Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii 

Vacanță, libertate, bucurie sunt sinonimele verii. Dar tot mai des ele vin la pachet cu gălăgia, îmbulzeala, stat la coadă, adică toate lucrurile extrem de stresante de care încercăm să scăpăm.

Smida Jazz Festival înseamnă trei zile de muzică bună și de relaxare profundă în natură, alături de cei dragi, de prieteni și de câinele tău. O escapadă în Parcul Natural Apuseni în care stresul și aglomerația dispar și în locul lor trăim binefacerile aerului răcoros al muntelui, plăcerea statului la cort, al explorărilor pădurilor și peșterilor, a muzicii unor artiști care mizează pe armonie și sensibilitate.

Programul de activități de zi al Smida Jazz Festival este gândit să ne inspire pentru o viață mai plăcută pentru fiecare dintre noi și pentru noi toți împreună.

Cei atașați de natură pot explora Peștera Pepii, pot face caiac pe Lacul Beliș-Fântânele sau participa la tururi ghidate în pădurile din jurul satului Smida. Dimineața, sesiunile de yoga în aerul munților sunt expresso-ul tuturor celor care vor sa ia o pauza de la ritmul frenetic urban.

Tinerele talente literare au șansa să participe la Atelierul de scriere creativă, susținut de scriitorul Marius Chivu, ale cărui cursuri au ajutat scriitori contemporani să se lanseze.

Fake news si post-truth sunt lucruri de care ne izbim în fiecare zi în raport cu mass-media, iar jurnalista Codruța Simina ne va oferi instrumentele să navigăm cu bine în încercarea de a înțelege realitatea.

Salvarea Roșia Montana de la exploatare minieră iresponsabilă a strâns în jurul ei cea mai mare comunitate civică din România. Cum se poate construi o economie sustenabilă în acest loc aflăm de la Tică Darie, antreprenor social “Made în Roșia Montana”.

Anul viitor Timișoara va deveni Capitală Europeană a Culturii. Știm din experiența Sibiului că un asemenea rol propulsează orașul ca notorietate și oportunități la nivel european. Dar ce înseamnă pentru viața locuitorilor orașului această transformare ne va spune, Vlad Tăușance, expert comunicare Centrul de Proiecte Timișoara / Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii.

Lista de activități de zi se găsește pe smidajazz.ro și va fi completată cu multe alte propuneri.

Seara la Smida cerul se umple de stele, iar cele două scene de concerte pe care nu le vezi în altă parte. Nubya Garcia, headliner al ediției 2022, vine la Smida după Glastonbury unde a încântat cu vibe-ul creat de muzica ei miile de participanți.

Duetul danez, Svaneborg y Kardyb, ajunge pe scena Smida Jazz Festival după un concert în cadrul prestigiosului Montreux Jazz Festival, al doilea festival de jazz din lume ca număr de participanți.

Lineup-ul complet și informații despre artiștii prezenți la această ediție se găsesc pe site-ul oficial al festivalului. 

Biletele la această ediție, în valoare de 70 euro – Festival Pass și 94 euro – Festival & Camping Pass se pot cumpăra pe site-ul festivalului.


Smida Jazz Festival este un proiect cultural sprijinit de: Birra Moretti, UniCredit Bank, MedLife, Wine Point, Match Point, Oscartielle Est Europa, Distral, Repro Invest, TATRATEA și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cluj, hai să vorbim despre dezvoltare durabilă

Next Post

Balkans International Wine Competition 2023 va avea loc la castelul Teleki din Posmuș

Related Posts