fbpx
cin.acas - ediția 2

cin.acas. – o experiență culinară, marca food designer Roxana Oroian, pe care trebuie să o trăiești!

cin.acas. – luăm cina acasă la food designer-ul Roxana Oroian

Dacă acum câțiva ani mă plângeam că mirobolantul nostru oraș de cinci stele, Cluj-Napoca, stă foarte prost la capitolul Re din HoReCa (din fericire la capitolul Ca nu mă pot plânge, din contră!). Anul acesta spun cu mâna pe inimă că suntem pe drumul cel bun.

Doar uitați-vă la localurile care s-au deschis în ultima perioadă: DOT, Visuin, Cimbru etc. Nu mă refer la numărul lor, ci mai degrabă la ce design au, meniu, atitudine… eu zic că ne îndreptăm înspre acolo. Suntem pe drumul cel bun, poate nu chiar cu viteaza cu care îmi doresc eu, dar suntem bine.

cin.acas. – o experiență culinară

Eu v-am mai spus că de mult timp nu mai caut locuri să mănânc, ci mai degrabă locuri unde să trăiesc experiențe. Și fix asta se întâmplă la cin.acas.

În primul rând vreau să subliniez faptul că acest concept este gândit și pus în practică de food designer-ul Roxana Oroian.

În fiecare lună, Roxana gândește o temă, pe care mai apoi o desenează. În funcție de tema aleasă merge în piață, cumpără ingredientele (folosește în principiu ingrediente locale, sezionere pe care le achiziționează de la furnizori pe care i-a testat personal de-a lungul timpului în mâncarea pe care i-o prepară Mayei) și testează în bucătărie.

Experiența o trăiești în apartamentul Roxanei, ceea ce face ca totul să fie intim. Ea îți pregătește farfuria, în timp ce tu te bucuri de un pahar de vin alături de restul invitaților în zona de servit masa a Roxanei.

Într-o ediție participă maxim șase persoane, iar aceastea pot sau nu să se cunoască. Important este să stăm jos la masă și să ne bucurăm de compania celuilalt, să socializăm, să ne reamintim că suntem ființe sociale și avem nevoie de această relaționare.

cin.acas., ediția 2: Au-Gust

cin.acas, un concept la food designer-ului Roxana Oroian. Ediția 2
cin.acas., ediția 2, tema Au-Gust: gustăm luna august în farfurie. Food designer: Roxana Oroian

M-am bucurat când a venit Roxana la mine să-mi înmâneze invitația. Pentru că la cin.acas. nu îți cumperi un bilet de pe net. Nu!

La cin.acas. primești o invitație, în format fizic, pentru că mă repet, relațiile interumane fac parte din ADN-ul conceptului și doar apoi poți să îți plătești participarea la eveniment.

Așa că împreună cu Buburuza am mers să ne bucurăm de o experiență culinară nouă, pe care nu am mai trăit-o niciodată. Maxim văzusesm ceva asemănător pe Airbnb Experiences.

Ca orice idee creativă și cin.acas. poate suferi modificări de la planșa desenată până la farfuria din fața noastră. Ceea ce nu e un lucru rău. Spre exemplu, la noi, fructul acela auriu, pruna galbenă, s-a transformat în struguri glazurați, care au fost demențiali.

Preparatele ediției 2, Au-Gust:

  • Aperitiv
    • Salată cu ardei capia, rondelă de porumb glazurat și pate de curcan făcut în casă
  • Fel principal
    • Piept de rață cu piure de păstârnac și sos de vin roșu cu bulion și cuișoare 
  • Desert
    • Cheesecake cu cătină servit cu gem de pepene galben făcut în casă

Pe scurt, dacă o vedeți pe Roxana că vine spre voi cu un plic, bucurați-vă! Întâmpinaț-o cu zâmbetul pe buze, pentru că sunt șanse mari să îți înmâneze o invitație la cin.acas.!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
cappuccino - made by Vio @ Le General Cluj

Cafeaua noastră cea de toate zilele

Next Post
Tedx Youth Cluj

TEDxYouth@Cluj are loc în noiembrie 2019 și este dedicat tinerilor care fac lucrurile să se întâmple!

Related Posts