fbpx

Cateva reguli de bun simt pentru biciclisti

Faptu’ ca-s nervos pe toti idiotii de soferi din trafic, care imi fac viata de bicilist un calvar, nu inseamna ca nu am vazut, in trafic, si biciclisti care nu ne fac cinste… tuturor, nu neaparat doar biciclistilor, cat intregii rase umane!

Sincer, sunt unii biciclisti, in orasul asta mare si frumos, care imi intaresc ideea ca sa nu te lase se circuli prin oras pana nu dai un examen teoretic si, de ce nu, si practic.

copil pe bicicletafoto via 

Bun, sa nu o mai lungesc, va spun mai jos cateva reguli de bun stimt pe care un biciclist ar trebui sa le respecte:

  1. Sa invete semnele de circulatie! – Faptul ca esti pe bicicleta nu inseamna ca nu trebuie sa cunosti semnele de circulatie. Nu odata am vazut idioti care intra in intersectie, chiar daca au cedeza trecerea, cat mai aproape de marginea drumului, crezand ca astfel nu ii jeneaza pe restul participantilor din trafic. Gresit! Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca sunt unii care trec pe rosu, ca si cum ar fi verde.
  2. Sa semnalizeze. Ca nu-s BMW-isti! Nu ii inteleg pe aia ce nu semnalizeaza, cat ii de greu sa iti ridici mana de pe ghidon si sa indici directia in care vrei sa mergi? (stanga, dreapta) Nu de alta, dar ca sa stie si restul participantilor din trafic ce ai de gand sa faci.
  3. Sa se pozitioneze corect pe banda. Am vazut foarte multi biciclisti care la un semafor, intersectie in general, se pun pe banda de langa trotuar, chiar daca banda respectiva vireaza la dreapta si chiar daca ei vor sa mearga inainte. Nici ca se poate ceva mai rau, pentru traficul dintr-un oras mare, decat un zebzetic de biciclist care nu stie sa se pozitioneze pe banda. Si apoi ne mai miram ca suntem atat de blamati.

Din punctul meu de vedere, aceste trei reguli, sunt un bagaj minim de cunostiinte, pe care orice biciclist aflat in trafic, trebuie sa le stie si, evident, respecte!


7 comments
  1. Subscriu la regula 4(a lui Mihai) cu mentiunea ca as dori sa ma dau jos din masina si sa ii pleznesc pe aia care trec pe bicicleta pe trecerea de pietoni. Ori esti vehicul, ori esti pieton.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Soferii de autobuz is… de la autobaza!

Next Post

O arunci?

Related Posts