fbpx

Soferii de autobuz is… de la autobaza!

Avand in vedere ca mi s-a implinit visul, mi-am vandut bicicleta si mi-am cumparat una noua, mai trainica si mai frumoasa, am decis sa-mi continui acest vis si sa merg la birou, pe bicicleta.

Zis si facut!

Sincer va spun ca nu am probleme in trafic cu soferii de autovehicule, nu ma deranjeaza si nu-i deranjez… e un fel de: Eu sunt cuminte pe partea mea, tu esti cuminte pe parte ta si cu asta basta.

Asta, pana la soferii de autobuz. Astia, cel putin astia din Manastur, is o specie aparte. Muuult mai evoluata decat gaina. Muuult. Au gandirea unui copil de trei ani. Glumele de autobaza de ei au fost inventate… de soferii din Manastur!

Sa va spun ce patesc intr-o dimineata cu soare.

In Manastur, inainte de statia de la McDonald’s, sensul din oras catre Floresti, e un semafor. La nici 15 metri de semafor e statia de autobuz.

Bun.

Era rosu la semafor. Un autobuz, din ala lung, astepta regulamentar culoare verde. Eu, venind agale din spate, sa nu ma obosesc ca sa nu transpir si sa ajung varza la birou, in momentul in care ajung in dreptul semaforului se face verde, asa ca imi continui drumul.

ADN-ul de autobaza din sofer s-a activat si o accelereaza, ma depaseste si incepe sa traga de volan dreapta… pentru ca, nu-i asa, a ajuns in statie si erau oameni care vroiau sa se coboare, respectiv urce, din, respectiv in autobuz.

Avand in vedere ca autobuzul era lung si-n partea dreapta aveam o bordura cat jumate de roata, am fost nevoit sa opresc (da ma, m-o strans cu atobuzul), sa ma dau jos de pe bicicleta, sa imping bicicleta cu spatele, sa il ocolesc prin spate si sa pornesc din nou la drum.

Cand trec pe langa geamul lui, el cu geamul lasat,  se uita la mine, si cu un aer de taran care nu a muncit in viata lui pamantul, incepe se rada satisfacut. Eu, am ramas mut. Fara cuvinte. Mi-am continuat drumul.

No ziceti voi… Ce puteam sa-i spun?

Nu, serios. Voi ce faceati/ziceati in situatia asta?


6 comments
  1. Pai nu trebuie sa-ti fie frica. Am spus ca mergeam incet… a facut-o pentru ca, pur si simplu, e cioban.
   Dar intrebarea ramane:
   – Tu ce faceai in locul meu? Cum raspundeai la ciobania lui?

   1. Dane daca si tu ai ramas mut… eu probabil as fi intrat in prima cafenea si as fi baut minim 3 cafele sa-mi revin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

In weekend, centrul Clujului va fi zona pietonala!

Next Post

Cateva reguli de bun simt pentru biciclisti

Related Posts

BCR, refinantare?

Printre ei, si eu. Si bineteles, ca primu’ pas, a fost catre BCR, ca doar la ei aveam creditu’ (ma gandeam ca scap de niste comisione: gen taxa notar, ipoteca … ca plm, se putea face un act aditinal), asa ca imi depun dosaru’, si imi spune ofiteru’ de credit ca ii pa vine, te refinatezi clar, in doi timpi si trei miscari, asteptam numa sa vina cu stampila rosie de la Bucuresti pa el … tate’s bune, nu iti fa griji … si vine, cu stampila rosie, da nu aia buna, aia cu respins, si incep sa fac scandal, ca de ce … de ce plm ati respins dosaru’? Fiti domni si dati’mi un motiv. Ca doar va obliga legea, voi imi cereti mie aia, aia si aia, daca le indeplinesc imi dati creditu’, nu? No’ io am plus aia, plus aia, si plus aia, de ce nu imi refinantati creditu’? … si toata chestia asta o durat vreo’ 3 luni, am facut vre’o 3 plangeri .. fara sens, acelasi raspuns cretin: nu va incadrati .. si io ii intrebam ce anume nu e bun …
citește mai mult