fbpx

Câștigă o invitație dublă la piesa de teatru: Frumoasa călătorie a urșilor panda de Matei Vișniec

UPDATE: Câștigătorul a fost extras.

Frumoasa călătorie a urșilor panda e o poveste absurdă și plină de umor. Doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie.

Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie.

Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi.

Frumoasa călătorie a urșilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt
Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca
29 martie 2017, 19:30-21:30
Regie si scenografie: Daniela Burlaca
Coregrafie: Dumitru Tanmoșan
Imagine/coloana sonoră: Roman Burlaca
Pictor de lumini: Iurie Ciobanu
În distribuție:
El – Nicu Țurcanu
Ea – Daniela Burlaca
Bilete: 30/ 20/ 10 RON
Online sau la Agenția Teatrului Național, Cluj-Napoca/

„Nouă nopţi pot fi nouă vieţi“, spune fascinanta necunoscută tânărului sedus, într-un joc de echilibristică pe firul care desparte viaţa de moarte, noaptea de zi.

Poţi scrie/ vorbi despre moarte astfel încât să ocoleşti oroarea, terifiantul, ba mai mult, să transformi absurdul tragic într-o poveste luminată de focul de artificii al dragostei şi al poeziei?

Matei Vişniec reuşeşte pe deplin acest lucru într-o piesă ce mizează pe lirism şi situaţii – surpriză pendulând între absurd şi mistic.

Misterul se păstrează până în final, amplificându-se pe parcursul a nouă nopţi de iubire, ce împlinesc viaţa unui saxofonist, un artist aflat la sfârşit de drumuri.

Foto: Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Bun, și ca să nu o mai lungesc, am să vă rog să-mi spuneți, mai jos în comentarii, cu cine vreți să vedeți această piesă.

Vă puteți înscrie la concurs până în data de 22 martie.


1 comment
  1. Ce interesanta pare piesa! Pe cand o sa apara si filme atat de interesante? La noi in zona nu mai este teatru de ceva vreme sau atunci cand se iveste vreo ocazie, nu am eu timp.
    Sper ca cei care au parte de asa ceva sa aprecieze si sa participe cu drag. Este printre putinile activitati culturale si constructive care inca mai dainuie la noi in tara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

#FloriPentruFlorărese, ediția 3

Next Post

Linked Culture – Marketing și Management Cultural

Related Posts