Orice blogger, vlogger, instagramer… practic orice om care-și folosește influența din/în online pentru a obține venituri, trebuie să citească acest ghid. Da, venituri înseamnă și pișcoturile pe care le primești de la companii.
E foarte drăguț ce face Cioloș, dar pentru a stârpi corupția și evaziunea fiscală, ar trebui ca în primul rând noi să nu fim evazioniști, noi să nu dăm mită, noi să ne plătim taxele și impozitele.
Asta ca să nu mai pun în calcul lipsa de profesionalism de care dai dovadă când vrei să semnezi un contract cu o companie, dar contractul îl faci de pe firma unui prieten.
Luiza Daneliuc a realizat un ghid care tratează pe limba noastră, a celor neexperimentați în domeniu, astfel încât să înțelegem și să putem să luăm o decizie corectă (bine, din punctul meu de vedere nu aș lua o decizie înainte de a mă consulta cu viitoarea contabilă/contabil/firmă care îmi va ține evidența, dar, oricum, e bine să știm, astfel încât să avem idee despre ce vorbim 😛 )
Am downloadat și eu acest ghid, nu pentru că nu știam dacă să-mi fac PFA sau SRL, pentru că la mine nu e cazul, și am rămas plăcut surprins de informațiile pe care le transmite ghidul. Pe scurt vă veți putea face o idee, din doar 24 de pagini, despre:
Forme de înregistrare juridica
- PFA la normă de venit
- SRL micro și impozit profit
- PFA în sistem real
Tipuri de venituri pe care le poate realiza un blogger
- Venituri din publicitatea pay per click google adsense, facebook ads, bannere
- Venituri din marketing afiliat
- Venituri din advertoriale, articole pe blog
- Venituri din promovare produse în sistem barter
Bonus primiți și un model de anexă pentru drepturile de autor. Nu, nu vă faceți griji, ghidul este gratuit.
Companii mari mizeaza acum pe acoperirea pe care blogurile o au si pe creativitatea bloggerilor. Pentru unii blogul e deja o sursa de venit sau chiar afacerea lor. Insa apare intrebarea: Cum ma organizez fiscal si juridic cat mai bine? Raspunsul este dat de acest ghid practic util pentru oricine!