fbpx

Am răspuns pozitiv provocării #WalkingMonth

Din seria:

Mersul pe jos face piciorul frumos

am fost provocat ca timp de o lună de zile (între 21 septembrie și 20 octombrie 2015) să-mi depășesc media de mers pe jos. Să-mi las mașina acasă și să merg cât mai mult pe jos.

Ieri, mi-am luat brățărica care îmi măsoară pașii și am intrat în competiție

Imediat după ce am intrat în posesia ei mi-am setat ca provocare 10.000 de pași. Am ridicat puțin cam sus ștacheta, pentru că nu am reușit decât 4.500. Faptul că am luat-o doar la amiazi și că la nicio oră de când am luat-o s-a apucat de plouat, e o scuză destul de jalincă pe care mi-am spus-o seara când m-am pus în pat.

Sincer, ieri am realizat că sunt o persoană care nu se ține de provocările sportive. Am încercat de câteva ori să-mi impun, forțat, să mă țin de sport: mi-am făcut abonament la înot, mi-a expirat de două ori și nu l-am folosit (abonamentul e pe un an de zile), am avut abonament la sala și asta a expirat și l-am folosit de 3 ori, mi-am refăcut abonemtul la sala și nu m-am mai dus nici măcar o dată. Da, sunt destul de comod din punctul ăsta de vedere.

Dar, pentru că întotdeauna există un dar, mi-am propus ca alături de colegii din echipa #MAGICFOUR: Cristian Gog (the one and only – mentalist), Radu Valentin Băzăvan (Groparu) și Cornel Marian Hoza (președintele Beard Brothers) să câștig această provocare. Iar când spuns că vreau să o câștig, mă refer la faptul că vreau să mă întrec în fiecare zi, să-mi dovedesc mie în primul rând că se poate.

Sincer, am fost extrem de încântat de această campanie. Mi s-a părut, mi se pare în continuare, o campanie genială din toate puncetele de vedere: nu doar că e sănătos pentru tine (mersul pe jos…), e sănătos și pentru cei din jurul tău (mergi mai puțin cu mșina, de aici pe lângă faptul că nu mai poluezi, eliberezi și traficul….), dar are și o componentă socială:

This year, it’s about walking and doing a good deed at the same time. Your walked steps will contribute both to your health and to equipping the Intensive Unit Care of the Hospital for Children in Cluj. All money raised from participation fees will go to this cause. – Betfair

Chiar dacă perioada de înscriere pentru Walking Month s-a încheiat, vă provoc să mergeți cât mai mult pe jos. Setați-vă un număr de pași pe zi și încercați să vă monitorizați performanțele. Nu e obligatoriu să aveți o brățară pentru a face acest lucru, e adevărat că e mai comod cu o brățară, dar dacă nu aveți una nu înseamnă că nu puteți să vă monitorizați. Eu folosesc și acum Moves.

Ștacheta mea am lăsat-o la 10.000 de pași.


2 comments
  1. Zilele in care merg pe jos sunt pentru mine zile mai bune, mai fericite, mai energice(in ciuda faptului ca trebuie sa consum destul de multa energie).
    PS: month*, nu stiu exact daca ai facut-o intentionat. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Te trimit la TeCOMM!

Next Post
vedere la apus din terasa unde eram cazati

Trimiți scrisori de mână?

Related Posts