fbpx

A 5-a zi pe placă… pe snowboard!

În gimanziu/liceu mă dădeam în draci cu schiurile. Nu exista zi de iarnă să nu urc dealu Grosămii cu schiurile de lemn în spat și bocancii de armată-n picioare. De atunci au trecut undeva la 15-20 de ani, iar anul acesta m-am decis să mă reapuc de sporturile de iarnă, doar că dacă tot nu m-am mai dat de o mie de ani cu schiurile am zis că e un moment bun să mă învăț cu placa.

De 1 decembrie 2015 am fost la Kaprun, la Romanian Ski Days, un bun prilej să mă învăț. Prima dată în viața mea atunci m-am urcat pe snowboard și pentru că am avut un profesor bun am reușit în primele 15 minute să cobor o pârtie în frunză. Planurile erau mărețe: prima zi frunză, a 2-a S-uri, iar a 3-a sărituri. Mi-am decalat puțin zilele, pentru că în ziua 2 am reușit o căzătură de nu mai puteam să-mi mișc umărul/mâna stângă… practic, restul zilelelor le-am petrecut. Le-am petrecut.

A 2-a zi când m-am urcat pe placă a fost la Arena Platos din Păltiniș în 30 decembrie 2015, o pârtie numa bună pentru începători ca mine. Aici, din nou am avut profesorul care mi-a explicat mișcările pe care trebie să le fac. Teoretic știam tot, nu mai aveam deât să exersez. Căzăturile nu mă mai sperie, bine, știam că sporturile de iarnă sunt cu lovituri, vânătăi și alte asemenea surprize.

A 3 zi am fost aici lângă noi, la Buscat, în 6 ianuarie 2016.

Screen Shot 2016-01-18 at 09.36.22

A 4-a zi am vrut să merg în Poiana Brașov, doar că în 10 ianuarie 2016 era plin, sau cel puțin așa am auzit eu, așa că tot la Arena Platos am ajuns. A fost o zi excelentă, nu m-am lovit foarte tare și pentru prima dată am reușit să leg mai multe s-uri.

Ziua cu numărul 5, a fost ziua în care am mers singur la Buscat, pentru că toată lumea era speriată că o să fie extrem de multă lume pe pârtie (în weekendul trecut fuseseră 3500 de oameni și se așteptase până la 2 ore la telescaun), doar că acum nu era mai nimeni… cred că toți se speriaseră. A fost foarte bine, practic acum am prins încredere în mine și am reușit să cobor pentru prima dată pârtia fără căzătură.

Ieri, în ziua 6, am făcut deja aroganțe… mi-am  pus GoProul lui Gog pe cască și l-am filmat pe Gabriel (a fost prima coboâre… restul am căzut și normal că am ales-o pe asta, nu? Înjurătura de la început e pentru că mi-a trecut băiatul ăla peste placă… m-am speriat). Pe scurt, se poate.

Băieți, mai mult sau mai puțin profesioniști, am și eu o rugăminte:

Feriți-i pe cei din fața voastră și încercați să nu mai treceți razant pe lângă noi, nu toți suntem așa tari de îngeri ca voi, suntem totuși pe o pârtie albastră… Mulțumesc!

 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Provocare: #FumezAfară

Next Post

5 motive pentru care să nu-ți cumperi calendarul 365+1

Related Posts