Ciorba acra de carnat

Am gasit remediu pentru ziua de dupa…de dupa o noapte furtunasa. Serios! Ciorba acra de carnat, e cea mai potrivita cioba care se poate face in luna decembrie, ianuarie, februarie… hai si martie. Prin aprilie nu mai avem ingrediente asa proaspete.

Bine, ciorba asta am facut-o din doua motive:

  1. Ca buburuza e in sesiune, si o e o ciorba simpla de facut
  2. Investitia si de timp si de bani a fost minima (ca sa nu va spun ca nu aveam altceva prin frigider / camara)

Apropo, e extrem de ieftin de facut. Adica, hai sa ne calculam putin, ai nevoie de:

– juma de metru de carnat, nu stiu cat costa ca asta il iau de la tata din afumatoare (iep, e carnat facut de casa, afumat pe rumegus de mesteacan, uscat la geru’ iernii), da hai sa zicem undeva la 20 lei

– o mana de orez… no’, cat sa zicem ca-i asta? 1 leu

– o ceapa… 1 leu si asta

– o mana buna de varza murata si taiata marunt, plus 2 L de moare (apa aia de pe varza murata). Io le-am cumparat astea cu 2 lei.

Deci, te costa maxim 25 lei ingredientele.

Si acum prepararea ciorbei e extrem, da extrem de simplu. In primu’ rand io am taiat ceapa marunt, si am pus-o la calit intr-o oala maricica… de vreo 10 L. Cand s-o rumenit ceapa, am pus mana de orez, le-am lasat inca 1 minut la prajit, si apoi am pus carnatul taiat bucatele mici.

Le-am lasat toate sa se prosteasca in oala pret de 5 minute, dupa care am adaugat putina apa. Le-am lasat pana a fiert carnatu’ (ideea e ca daca fierbi orice in moare, dai de dracu… se sareaza ciorba de inebunesti). La final, inainte cu 3 minute sa opresc focul am adaugat moarea.

Asdar, cu doar 25 de lei am facut, in mai putin de o ora, o ciorba acra… minunata dupa un weekend greu. Ceea ce va doresc si d-voastra!

P.S

Am pus smantana pe ea… ca imi place mie la nebunie smantana.


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii.
Ma gasiti pe:
Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

6 Responses

  1. j says:

    asta da ciorba…dar si bucatarul le are

  2. Mihai Labo says:

    Eu zic ca te-ai apucat sa gatesti doar ca sa faci niste poze faine … recunoaste 🙂

  3. Vlad says:

    scump dom`le .. si nici macar n-ai calculat si smantana :))

  4. bubbles says:

    Cel mai bun tratament este in timp ce iti traiesti noaptea furtunoasa, sa te hidratezi intre furtuniile de alcooale 🙂 cu niste apa, mahmureala isi face de cap deoarece alcoolul deshidrateaza corpul..!! so drink some water between your drinks, acuma ca ciorba asta merge ca unsa a doua zi aia nu contest !!

Leave a Reply