Cartofi si carne de porc

Avand in vedere vremurile pe care le traim, ieri mi-o fost tarsala sa merg la magazin sa cumpar cele necesare… Asa ca, m-am uitat prin frigider / camara sa vad ce pot sa incropesc ca sa mancam eu si buburuza.

Cum in congelator aveam o bucata de carne de porc si in camara o sticla, inceputa, de vin rosu demisec si 4 cartofi… am facut consiliu de familie si am votat, in unalimitate, sa facem… cartofi si carne la cuptor!

Asa ca am luat sticla de vin, mi-am pus un pahar mie, unu la buburuza, am ciocnit, si eu m-am dus in bucatarie sa curat cartofii, si buburuza in camera sa invete.

Prima data, am scos un vas de yena, am pus si am pus in el: sare, piper, rozmarin, patrunjel uscat si oregano. Pentru ca mi-a mai ramas putin vin, l-am turnat peste condimente.

Dupa ce am taiat carnea si cartofii cubulete, le-am pus alandala intr-un alt vas de yena, intre timp am pornit cuptorul, si chiar inainte de a pune vasul la cuptor, am golit vinul amestecat cu condimente peste carne si cartofi… am adaugat atat vin, incat sa ajunga pana la jumatatea cantitatii de cartofi si carne.

Am pus capacul la vasul de yena si cu o maiestrie desavarsita le-am introdus in cuptor… nu cred ca a stat in cuptor mai mult de juma de ora. Ca si idee am pus cuptorul pe… aaa, a meu nu-mi afiseaza temperatura, asa ca am invartit butonu’ ala aproape la maxim.

Asa ca, in trei sferturi de ora, am pus in farfurie, pe langa minunata mancare de cartofi si carne de porc, si niste gogosari murati… evident ca primiti de la mama.

Acum, daca e sa fac un calcul la mancarea de cartofi si carne de porc, imi iese sub 20 lei… si mancam 2 persoane, de doua ori:

  • cartofi – 1 leu
  • carne – 10 le
  • gogsari murati – 3 lei
  • vin – 5 lei (asta daca nu aveti ramas prin ceva sticla –  O sticla de 2L de vin de casa, din piata, o cumperi cu 10 lei)

comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii.
Ma gasiti pe:
Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

2 Responses

Leave a Reply