Branza feta grill!

De cand am fost in Grecia prima data, cu velierul, am descoperit branza feta de la ei si uleiul de masline… nu se poate compara cu ce exista la noi pe piata. Zici ca vorbim de lucruri diferite.

De atunci, ori de cate ori am ocazia imi aduc ulei de masline de la ei… nu-i o fita de-a mea, pur si simplu are un gust bun. Il pot, si il folosesc la tot ce inseamna gatit. Practic l-am inlocuit pe ala de floarea soarelui.

Tot in Grecia am invatat sa mananc paine prajita cu ulei de masline, sare si piepr (asta daca nu am samburi de ardei iute)… in cazul in care reusesc sa-mi prajesc painea pe grill, cu fum de lemne… Vorba lu’ tata: sa-ti bati nevasta si copiii!

Bun, revenim!

Anu’ asta, in Grecia am facut o obsesie pentru tot ce inseamna branza lor. Am incercat-o in toate modurile in care ei le-au preparat. Si, favorita mea a ramas feta grill.

Avand in vedere ca-mi place sa mananc mancare proaspata, feta grill se face extrem, extrem de simplu si rapid… asa ca o fac cu cea mai mare placere, dupa ce ies de la birou.

Feta greceasca am gasit si la Auchan, la vrac, costa undeva la 40 de lei kg si spre desosebire de uleiul de masline, branza seamana destul de bine cu originala. In plus, la fel de buna am mai gasit si impachetata… oricum, ca si idee, branza feta greceasca e 70% capra si 30% oaie si, cel mai important aspect, nu e untoasa cum suntem noi obisnuiti, trage mai degraba inspre o telemea.

Bun! Ieri, dupa ce am ajuns de la birou acasa, m-am oprit prin piata si am luat 3 rosii, 5 castraveti si niste busuioc, cu gandu sa-mi fac o feta grill… feta aveam acasa.

Odata ajuns acasa, am taiat 2 bucati de feta, asa cam de un deget de-a lui Piersic si le-am pus intr-un vas de iena. Peste, am presarat ardei iute bulgaresc, le-am acoperit cu felii de rosii, peste care m-am scapat cu busuic (din abundenta) si putina menta uscata. La final am pus ulei de masline. Mult. Sa nu va fie frica sa puneti ulei de masline. O sa il mancati pe paine… vorba aia.

Am lasat sa se prosteasca toate astea in cuptor, vreo 15 minute. Fara capac. Timp in care am taiat rosiile si castravetii intr-un bol si am pus paine la prajit.

Voi ce va pregatiti de mancare dupa ce iesiti de la birou?


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

3 Responses

  1. Roxana says:

    Pfuu, cum poate să arate!! [drooling]

  2. Sanda says:

    buna trebuie sa fie…multumesc de pont, vom incerca reteta:)

  1. September 28, 2012

    […] Zilele trecute, inainte sa ajung acasa dupa o zi de lucru… in adevaratul sens al cuvantului, facem cu buburuza un o scurta sedinta in masina si hotaram, in unanimitate sa facem ceva rapid si extrem, extrem de gustos…. Amandoi ne gandeam la branza feta grill. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *