fbpx
Techsylvania 2018

Oameni – cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego vin la Techsylvania 2018

În 2018, vara începe la Cluj-Napoca sub semnul Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație din Estul Europei. Timp de patru zile, între 9 și 12 iunie, aici vor ajunge fondatori și oameni-cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego, dar și antreprenori și investitori din sfera IT-ului. Inovația, finanțarea și noile tehnologii vor fi pe buzele tuturor celor 2.000 de participanți așteptați la cea de-a 5-a ediție, dar și în cadrul evenimentelor satelit.

Techsylvania aduce în premieră în România nume importante precum: Di-Ann Eisnor, Director of Growth al Waze, celebra aplicație de navigație folosită de milioane de șoferi în fiecare zi, Matthew Michelsen, Partner al Passport Capital. Acesta a lucrat cu nume sonore precum Nelson Mandela, Lady Gaga și Joe Lonsdale, dar a colaborat și cu Google, Twitter, Facebook, Coca-Cola, Nike și Uber. Pe scena Techsylvania vor urca și Kaidi Ruusalepp, fondator & CEO al Funderbeam, o companie care cu ajutorul tehnologiei blockchain a creat o bursă a start-up-urilor și a investitorilor și James Poulter, Head of Emerging Platforms & Partnerships al Grupului LEGO.

Cea de-a 5-a ediție a Techsylvania aduce și un concept nou: evenimentele satelit. Organizate cu ajutorul partenerilor scopul acestora este de a oferi șansa participanților să aprofundeze un anumit subiect precum inteligența artificială sau digital health. Între 9 și 12 iunie evenimentele satelit vor fi organizate în mai multe puncte din oraș și se adresează tuturor profesionistilor din domeniu. Mai multe detalii despre evenimentele organizate pot să fie găsite pe techsylvania.co.

Ediția din 2018 debutează cu două zile de maraton, 9 și 10 iunie. Acesta nu este însă dedicat sportivilor, ci specialiștilor IT care sunt gata să își testeze cunoștințele în cadrul unei competiții de programare de 24 de ore. 100 de developeri vor avea la dispoziție 20 de gadget-uri și device-uri pentru a-și pune ideile revoluționare în practică.

55% dintre respondenții unuia dintre cele mai importante studii IT din Europa sunt de părere că, în următorii ani, start-up-urile vor rezolva mai multe probleme sociale decât instituțiile Uniunii Europene. Techsylvania susține inovația încă de la prima ediție, iar din 2016 a lansat o competiție dedicată start-up-urilor. Nu mai puțin de 38 de proiecte au fost deja prezentate în cadrul evenimentului.

Pe 11 iunie, în paralel cu conferința va debuta a treia ediție a Startup Avalanche, competiția internațională de start-up-uri organizată în parteneriat cu Risky Business. În prima zi toate echipele înscrise vor avea șansa să își prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor. Cei cinci finaliști vor urca apoi, pe 12 iunie, pe scena Techsylvania pentru prezentarea finală. Premiul pentru cel mai bun start-up va fi o excursie în Silicon Valley oferită de compania Arobs Transilvania Software. Câștigătorii vor avea întâlniri cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei. În acest moment câștigătorii ediției din 2017, BrainyAnt se află în această excursie. Ei au dezvoltat un produs care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija și de a programa roboți educaționali sau recreaționali online, în timp real.

Până în 2 aprilie participanții pot beneficia de prețul “Early Bird” de €59 pentru biletul Builder și €99 pentru accesul VIP. Biletele se pot cumpăra de pe techsylvania.co.


Codul promoțional DanCiuleaTech îți aduce 15% discount, folosește-l la achiziționarea biletului.


Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment dedicat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu cinci ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestuia este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.  Numărul participanților la eveniment crește  anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,500 de oameni, dovedind astfel, încă o dată, că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania de-a lungul celor patru ediţii se numără Felix Petersen, Managing Director Europe al Samsung NEXT, Tim Draper, fondator al Universității Draper și a DFJ, Mark Shuttleworth, fondator al Ubuntu și Canonical, Andy Piper, Developer Advocate la Twitter, Andreas Ehn co-fondator al Wrapp (primul angajat al Spotify & CTO), Chad Fowler, Divisional CTO la Microsoft, Newton Howard, director al laboratorului Synthetic Intelligence al MIT.

Îi găsiți pe: https://techsylvania.co/ | FB: Techsylvania| Twitter: @techsylvania| Instagram: @techsylvania


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
priveliste rosia montana - incredibila senzatia

Gata, am salvat Roșia Montană?

Next Post
România neîmblânzită

România neîmblânzită

Related Posts