fbpx
România neîmblânzită

România neîmblânzită

România neîmblânzită”, primul film documentar despre natura României, va putea fi vizionat în peste 70 de cinematografe din 37 de orașe începând cu 13 aprilie 2018.

Realizat în colaborare cu casa de producție britanică Off the Fence și narat în limba română de Victor Rebengiuc, documentarul este o producție inedită, ce dezvăluie, în 90 de minute, frumusețea sălbatică a României. “De mai bine de 11 ani, Auchan realizează o serie de acțiuni de responsabilitate socială în beneficiul comunităților din România. Credem cu tărie că filmul poate reprezenta unul dintre cei mai buni ambasadori ai României, un motiv de bucurie pentru toți românii, precum și un material ce poate fi adaptat în scop educativ. România neîmblânzită este un dar oferit de Auchan și cei 10.000 de angajați ai companiei tuturor românilor”, a declarat Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan Retail România și producător executiv al filmului documentar.

Distribuția în cinematografe va fi asigurată de Transilvania Film, companie fondată și condusă de regizorul Tudor Giurgiu, care va organiza ulterior și o serie de proiecții în mai multe orașe în care nu există săli de cinema.

La Cluj-Napoca, filmul va fi prezentat prin două avanpremiere de gală, ce vor avea loc vineri, 13 aprilie, la ora 19:00 la Cinema City (Iulius Mall), respectiv la 19:30 la cinema “Florin Piersic”. Publicul de la ambele evenimente va avea ocazia să se întâlnească cu Victor Rebengiuc, Tudor Giurgiu și alți invitați din echipa filmului.

Program priecții Cluj – prima săptămână

 • Cinema City Iulius Mall
  Vineri: 13:00, 15:10, 17:20, 19:30, 22:00
  Sâmbătă, Duminică: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00
  Luni-Joi: 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00
 • Cinema City VIVO
  Sâmbătă, Duminică: 12:20, 14:20, 16:20, 18:20, 20:20, 22:20
  Vineri, Luni-Joi: 14:20, 16:20, 18:20, 20:20, 22:20
 • Cinema Florin Piersic
  Vineri: 19:30
  Sâmbătă, Duminică: 16:00
  Luni, Marți: 18:00
 • Cinema Victoria
  Vineri, Sâmbătă, Marți, Joi 17:30
  Duminică, Miercuri: 20:00
  Luni 15:15

“România neîmblânzită”, proiectat și peste hotare, la festivaluri de film din SUA și Marea Britanie.

Beneficiind și de o versiune internațională narată de actorul englez Mark Strong, filmul documentar va fi distribuit și pe plan internațional, atât în cadrul unor renumite festivaluri de film, cât și pe canale televizate, specializate în film documentar.

“Prima proiecție a versiunii internaționale a avut loc, în luna martie, la Washington, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film ecologic din lume, iar următoarea va avea loc, pe 9 mai, la Londra, într-un eveniment găzduit de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). La evenimentul londonez, toate veniturile realizate în urma vânzărilor de bilete vor fi donate Fundației Conservation Carpathia”, a adăugat Alex Păun, coordonator al echipei de producție.

Mii de kilometri în 18 locuri emblematice pentru România, pe parcursul unui an

Realizat cu sprijinul casei de producție britanică Off the Fence, care semnează numeroase filme pentru BBC, National Geographic și Discovery Channel, și în colaborare cu ONG-ul The European Nature Trust, filmul “România neîmblânzită” a fost filmat pe parcursul unui an întreg, cei peste 20 de cameramani implicați parcurgând mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăților pentru supraviețuire.

Călătorind cu automobilul, avionul, barca, elicopterul, snowmobile-ul sau cu mașinuțe de golf, aceștia au cumulat peste 400 de ore de filmare în zone precum Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș, Parcul Național Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Național Văcărești, Peștera Urșilor, Porțile de Fier și Munții Apuseni.

“O contribuție substanțială, în timpul filmărilor, au avut chiar localnicii din aceste zone. De la pădurari la oameni obișnuiți, sute de persoane au ajutat, într-un fel sau altul, la crearea documentarului”, a menționat Alex Păun.

Alături de aceștia, pe teren, s-au mai aflat și documentariști și oameni de știință, reprezentanți locali ai ONG ului The European Nature Trust, precum și o serie de experți în viață sălbatică, pentru a oferi consiliere echipei de filmare. Mai mult, producția este expertizată din punct de vedere științific de către universitarul clujean Ioan Coroiu.

Auchan intenționează să extindă proiectul România neîmblânzită

Potrivit companiei, conținutul filmului de lung metraj “România neîmblânzită” poate fi adaptat pentru a fi utilizat în școli, ca material didactic complementar. În acest sens, Auchan își propune să colaboreze cu instituțiile din învățământ pentru a dezvolta proiectul în această direcție.

Nu în ultimul rând, Auchan dorește să pună pelicula și la dispoziția instituțiilor ce răspund de turism și mediu, pentru a sprijini, în acest fel, promovarea turistică a țării.

Filmul este produs de Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Techsylvania 2018

Oameni – cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego vin la Techsylvania 2018

Next Post
UNTOLD 2018

Vezi programul parțial pe zile și ia-ți biletul de o zi pentru UNTOLD 2018

Related Posts