fbpx

Voluntar … obligativitate?

Oricum, mie, unu mi’ s’o REconturat o idee, care ma freaca de ani de zile, si acum, cu ajutoru’ acestei intalniri, mi s’o xoncretizat, sub forma de intrebare: Este sau nu este obligat voluntaru’ sa faca ceva? Si aici nu ma refer la faptu’ ca e sau nu e obligat sa faca ceva odata ce s’o inscris intr’o anumita campanie, ci ma refer la faptu’ daca e sau nu obligat moral, social, sau cum vrei tu sa il obligi, sa faca ceva pentru a indrepta raul de pe acest pamant … in fapt, hai sa ne rezumam la Romania … e sau nu e de datoria lui sa curete tara asta?

Ieri, am avut placerea sa iau parte, la o dezbatere din cadru ECOTIFF, care a avut ca tema principala, voluntarii … si mai exact, obligativitatea lor in ceeea ce priveste povara mediului inconjurator (mai jos, gasiti raspunsu’ lu’ Dragos Bucurenci, care spre surprinderea mea, a fost net superior tuturor celor prezenti la dezbatere)

Cand spun ca am avut placerea, ma refer strict la sensu’ primar a’ cuvantului … deoarece, este un subiect cat de cat apropiat de interesele mele … chiar ma intereseaza ce se discuta / intampla cu voluntarii … din pacate discutia moderata de Mihai Gotiu a degenerat pe unele locuri … totodata timpu’ alocat acestei dezbateri a fost destul de mic (din punctu’ meu de vedere) astfel, ca nu s’a putut ajunge la o concluzie clara (trebuie sa luam in calcul ca la dezbatere au fost reprezentanti din ambele tabere: ONG’uri ale voluntarilor, cat si companii care au incercat sa realizeze ceva pe aceasta sfera sociala … si anume ECO…)

Oricum, mie, unu mi’ s’o REconturat o idee, care ma freaca de ani de zile, si acum, cu ajutoru’ acestei intalniri, mi s’o xoncretizat, sub forma de intrebare:

Este sau nu este obligat voluntaru’ sa faca ceva?

Si aici nu ma refer la faptu’ ca e sau nu e obligat sa faca ceva odata ce s’o inscris intr’o anumita campanie, ci ma refer la faptu’ daca e sau nu obligat moral, social, sau cum vrei tu sa il obligi, sa faca ceva pentru a indrepta raul de pe acest pamant … in fapt, hai sa ne rezumam la Romania … e sau nu e de datoria lui sa curete tara asta?


3 comments
 1. Da, eu zic ca da!
  Suntem obligati sa pastram curat ce este dat de Dumnezeu in jurul nostru: natura, animalele, ecosistemul.
  Cam oriunde a ajuns omul a ajuns si murdaria si gunoiul, e inevitabil. Putem insa sa avem mai mare atentie la CAT deranjam natura si sa reparam unde se poate.
  Am fost si voi mai fi implicat in proiecte eco, atat in nume personal, cat si cu firma unde lucrez si cred ca este de datoria noastra ca oameni si apoi ca si cetateni ai acestei tari, sa ne dam silinta.
  Nu trebuie sa facem pe Supermen-ii, dar sa incercam nu ne va face rau…

 2. Grea intrebare..sincer, si vin dupa experienta de multi ani in voluntariat (desi nu il pot bate pe Ursa::)) ). E obligat sa faca ce ii s-a dat in campanie, dca a ales sa se implice pentru ca unii se bazeaza pe el..
  Legat daca el sa curete tara nu cred ca e datoria lui. Cred ca e datoria spiritului “voluntariesc” din fiecare individ sa adune in jurul sau, spatiul pe care isi desfasoara activitatea, si nu a persoanei numite voluntar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

TIFF, ziua 1

Next Post

Maraton RObotzi

Related Posts