fbpx

Verii

Cand am aflat ca voi merge la o proiectie surpriza , dupa ce mi-a trecut entuziasmul initial, m-am gandit ”sper sa nu fie cu/despre vampiri, zombie sau oameni care ar putea sa ma sperie”. Pentru ca nu prea vroiam ca in intunericul ce se va lasa intr-un final in camera mea sa jubileze creaturi care mai au o replica de spus din filmul vazut .

Castigatoarea invitatiei la Cinemateca Tiff, din aceasta saptamana, Nicoleta, ne spune doua cuvinte despre filmul surpriza

Cand am aflat ca voi merge la o proiectie surpriza ,  dupa ce mi-a trecut entuziasmul initial, m-am gandit ”sper sa nu fie cu/despre vampiri, zombie sau oameni care ar putea sa ma sperie”. Pentru ca nu prea vroiam ca in intunericul ce se va lasa intr-un final in camera mea sa jubileze creaturi care  mai au o replica de spus din filmul vazut .

Am avut o surpriza placuta. Filmul spaniol ”Verii” a fost ca o gura de aer. Plin de culoare si umor neprevazut, cu personaje foarte expresive si o poveste usor de urmarit, desi continea subtilitati. Eu am o teorie despre filme: majoritatea sunt cu ¼ mai lungi decat ar trebui sa fie. Daca ar fi sa citez din intelepciunea populara, as spune ca ”pot numara pe degete” filmele care nu m-au plictisit in ultimul sfert. Asta a fost unul dintre ele.

Mi-a placut ca am observat multe trasaturi comune caracteristice ”sangelui latin” prin care ne asemanam cu spaniolii, mi-a placut ca a redat foarte bine unele aspecte ale vietii intr-un mod pozitiv ne-fortat, atat de bine incat am fost cu zambetul pe buze pe tot parcursul filmului, iar sala intreaga pufnea in ras odata cu mine.

Cine a facut alegerea filmului a fost foarte inspirat, pentru ca intr-o seara racoroasa de noiembrie merge la fix un film in care actiunea se petrece vara, intr-un loc insorit. Mie, cel putin, mi-a schimbat starea de spirit in bine.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

iPhone 4S … s’a lansat

Next Post

Pe astia cine’i reclama?

Related Posts

Iti iubesti meseria?

Ba ii foarte clar, la mine, e evident, precum cacatu’ pe pantalonii albi, intr’o zi de vara, purtati de o super tipa, pe pietonala din Sibiu, in ziua de Sfanta Maria, a toridei luni a romanului Cezar … August Cezar, ca pe mine ma convinge o afacere locala de interes public (gen: restaurant, bar, cofetarie …) sa devin client fidel a ei, relativ simplu. Bun, nu pun in discutie motivele clare care ma fac sa trec pragu’ unei astfel de locatii (nu vreau sa credeti ca’s fitos, dar totusi am cateva standarde de minima … aaa … macar decenta)
citește mai mult

Vrei o carte?

Acum, la Cluj, in Iulius Mall mai exact, se afla caravana book land, prilej numa’ bun, sa o pun si eu de’un concurs … miculet, dar extraordinar ca premiu. Spun premiu, pentru ca, din pacate (fericire pentru mine) nu pot (vreau) sa va ofer, decat o singura carte …
citește mai mult