fbpx

Verii

Cand am aflat ca voi merge la o proiectie surpriza , dupa ce mi-a trecut entuziasmul initial, m-am gandit ”sper sa nu fie cu/despre vampiri, zombie sau oameni care ar putea sa ma sperie”. Pentru ca nu prea vroiam ca in intunericul ce se va lasa intr-un final in camera mea sa jubileze creaturi care mai au o replica de spus din filmul vazut .

Castigatoarea invitatiei la Cinemateca Tiff, din aceasta saptamana, Nicoleta, ne spune doua cuvinte despre filmul surpriza

Cand am aflat ca voi merge la o proiectie surpriza ,  dupa ce mi-a trecut entuziasmul initial, m-am gandit ”sper sa nu fie cu/despre vampiri, zombie sau oameni care ar putea sa ma sperie”. Pentru ca nu prea vroiam ca in intunericul ce se va lasa intr-un final in camera mea sa jubileze creaturi care  mai au o replica de spus din filmul vazut .

Am avut o surpriza placuta. Filmul spaniol ”Verii” a fost ca o gura de aer. Plin de culoare si umor neprevazut, cu personaje foarte expresive si o poveste usor de urmarit, desi continea subtilitati. Eu am o teorie despre filme: majoritatea sunt cu ¼ mai lungi decat ar trebui sa fie. Daca ar fi sa citez din intelepciunea populara, as spune ca ”pot numara pe degete” filmele care nu m-au plictisit in ultimul sfert. Asta a fost unul dintre ele.

Mi-a placut ca am observat multe trasaturi comune caracteristice ”sangelui latin” prin care ne asemanam cu spaniolii, mi-a placut ca a redat foarte bine unele aspecte ale vietii intr-un mod pozitiv ne-fortat, atat de bine incat am fost cu zambetul pe buze pe tot parcursul filmului, iar sala intreaga pufnea in ras odata cu mine.

Cine a facut alegerea filmului a fost foarte inspirat, pentru ca intr-o seara racoroasa de noiembrie merge la fix un film in care actiunea se petrece vara, intr-un loc insorit. Mie, cel putin, mi-a schimbat starea de spirit in bine.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

iPhone 4S … s’a lansat

Next Post

Pe astia cine’i reclama?

Related Posts

Daca e Joi, e cinemateca … TIFF!

Dragi clujeni, si vizitatori ai Clujului, fiind obisnuiti cu tot felu’ de festivale de film … unele mai internationale ca altele … era destul de nasoala acesta perioada … asa ca, minunatii de la TIFF, impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc(APFR), organizeaza in perioada 27 octombrie – 22 decembrie, editia cu numaru’ doi a Cinematecii TIFF.
citește mai mult