Acum că se apropie perioada concediilor, parcă mi-e din ce în ce mai poftă de mâncarea de la mare. Iar peștele și fructele de mare sunt, în continuare, preferatele mele. Indiferent că sunt simple, făcute la grill sau în combinație cu un orez, risotto sau mai știu eu ce.
Fără a avea pretenția că am gustat tot din Cluj-Napoca, am să vă redau mai jos lista cu localurile și preparatele mele favorite. Lista nu este ordonată după niciun criteriu, ci efectiv cum mi-am adus aminte.
Divino Porcello
📍Strada David Ferencz 13, Cluj-Napoca
De departe cei mai buni creveți pil pil mâncați de mine. Când nu știu ce vreau să mănânc, merg la Divino, îmi iau două porții de creveți și o butelie de Bendis.
Focaccia e făcută în casă și e una din cele mai bune mâncate de mine la un restaurant clujean.
Da Pino
📍Strada Universității 8, Cluj-Napoca
Au un întreg capitol dedicat peștelui și fructelor de mare (aduc săptămânal transport de pește din Italia) și vă recomand să mergeți vinerea, pentru că le vine transportul joia.
Preparatul meu preferat de la ei este fritto misto. La ei e cel mai bun din Cluj. Părerea mea.
Cimbru
📍Strada Decebal 37, Cluj-Napoca
Risotto cu fructe de mare și creveți la jar sunt două preparate pe care le-am testat și care mi-au plăcut enorm. Nici nu știu dacă mai găsești prin Cluj așa ceva.
Dar, de departe locul unu este câștigat de caracatița la jar. Asta trebuie încercată la ei. Fabuloasă!
D’Autore
📍Calea Turzii 123, Cluj-Napoca
La fel ca Da Pino și D’Autore își aduc peștele din Italia în fiecare joi. Cu toate că se numesc pizzerie și că au un meniu extrem de extins pe bază de pizza și paste, pentru mine este locul unde merg să mănânc carpaccio de creveți roșii și midii de marea neagră cu leuștean.
Când am citit prima dată combinația cu leușteam am fost sceptic, dar vă spun că sunt cele mai bune midii mâncate de mine. Recomand.
Cucina TUREA – băcănie cu bucătărie
📍Strada Ioan Rațiu 2, Cluj-Napoca
Importatori de tot felu’ de chestii din Italia, producători de paste artizanale, au și o bucătărie deschisă unde, printre altele, poți să mănânci o zuppa di pesce allo scoglio excelentă.