fbpx

Triliada: platforma ce face mai ușoară alegerea facultății

Liceenii care își doresc să urmeze o facultate, însă sunt nesiguri pe alegerea lor, au posibilitatea de a accesa un nou instrument care sa-i ajute in acest demers: Triliada, platforma educațională.

Din experiența cu elevii, mulți dintre aceștia sunt dornici să descopere cât mai multe despre cum va arăta viața de student, însă se lovesc fie de site-uri dificil de navigat, fie de informații vagi și incomplete. În acest punct ne dorim să intervenim, ajutând liceenii să se informeze cât mai bine și cât mai ușor

atrage atenția Larisa Moldovan Co-Fondator Triliada.

Triliada vine în sprijinul tuturor liceenilor care își doresc să se informeze mai bine și le ușurează acestora procesul de alegere a facultății. Triliada este o platformă interactivă, din care elevii află de la studenți informații cheie și sfaturi relevante, pentru a fi siguri că își aleg viitoarea carieră în cunoștință de cauză. Comunitatea de studenți-mentori este extinsă la nivel național și cuprinde tineri implicați, cu rezultate de top, dispuși să ghideze liceenii pe drumul prin care și ei au trecut.

Elevii se informează din interior și află direct de la studenți care sunt perspectivele de viitor, primesc sfaturi pentru admitere, detalii despre cum e viața de student la cămin sau în chirie. Prin discuții de câte o oră, aceștia se pun rapid la punct legat de cum funcționează facultatea, pe ce materii se pune accentul și care sunt costurile.

declară Oana Durcău, Co-Fondator Triliada

Practic, liceenii învață din experiențele studenților și primesc sfaturi utile despre cum să se bucure pe deplin de studenție, totul într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, în care să pună întrebări pe care în mod normal ar fi avut rețineri să le adreseze unui cadru didactic.
Pe lângă discuțiile cu studenții, elevii pot găsi pe platformă:

  1. Informații explicate pe înțeles despre facultățile din România (specializări, durata studiilor, organizații studențești).
  2. Teste vocaționale care să-i ajute să se descopere
  3. Provocări și jocuri pentru a găsi facultatea potrivită
  4. Evenimente Q&A de prezentare a vieții de student

Co-fondatoarele sunt ele însele studente: Oana este studentă la Tehnologia Informației, în cadrul UTCN Cluj-Napoca, iar Larisa este studentă la Farmacie, în cadrul UMF Cluj-Napoca.

Studentele au creat această soluție pentru a rezolva o provocare de care și ele s-au lovit la final de clasa a 12-a: “spre ce facultate acum?”. Soluția lor oferă tinerilor absolvenți de liceu sprijinul de care și ele au avut nevoie la începutul vieții universitare. Acestea speră să scadă, în timp, rata celor care abandonează facultatea din cauza unei alegeri nepotrivite.

Prin Triliada, viitorii absolvenți de liceu au toate resursele necesare pentru a lua o decizie informată, intr-un moment atat de important din viata fiecarui om. Viitorii studenti sunt puși la curent ce presupune mediul academic, care sunt pașii pentru a ajunge acolo și descoperă de la sursă ce oportunități de studii există în România.

Cei interesați, pot accesa platformă triliada.ro, pentru a-și lămuri toate neclaritățile cu privire la facultate și viața de student. Lansarea platformei marchează un moment important pentru tinerii din România, oferindu-le acces la toate informațiile de care au nevoie, pentru a lua decizia cea mare: alegerea facultății.

Triliada este o platformă educațională dedicată elevilor de liceu care își doresc să urmeze o facultate în România. Platforma le pune la dispoziție liceenilor informații relevante despre specializări și durata studiilor, teste vocaționale, provocări zilnice, evenimente de prezentare a vieții universitare și discuții cu actuali studenți.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Prima ediție Massif a avut peste 38.000 de participanți în cele 3 zile de festival

Next Post

Programul lunii martie la TM2023 si linii de finantare deschise pentru operatorii culturali

Related Posts