fbpx

Teatru muzical la Bastionul Croitorilor: premieră dublă pentru Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi

Young Famous Orchestra & Vladimir Agachi s-au întors în fața publicului ieri, 9 octombrie 2019, ora 20:00, cu o dublă premieră!

Pentru prima dată la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca și pentru prima dată într-un teatru muzical, i-am regăsit într-o poveste savuroasă despre bine și rău, cu o carte și o vioară drept instrumente aducătoare de bogății. Regia poartă semnatura Cameliei Hâncu, iar evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. 

O premieră desăvârșită pentru Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi, care au susținut pentru prima dată de la înființare o reprezentație de teatru muzical, “Povestea Soldatului” a însemnat un concert simfonic intim, restrâns, oferit în semn de mulțumire publicului.

Pentru susținerea pe care a arătat-o de-a lungul timpului, atât în sălile de concert, cinematografe, piețe ori spații neconvenționale, cât și în mediul online, folosit ca mijloc prinicipal de comunicare cu comunitatea orchestrei, Young Famous și dirijorul ei carismatic au arătat recunoștință așa cum știu mai bine: prin sunete.

Spectacolul a avut loc cu participarea extraordinară a actorilor Angelica Nicoară (narator și diavol) – văzută pe scena Teatrului Național în spectacole consacrate și alături de nume mari ca Florin Piersic ori Victor Rebengiuc, cu regizori emblematici ca Alexandru Dabija sau Gábor Tompa – și Octavian Popa în rolul soldatului, iar viziunea prezentată îi aparține Cameliei Hâncu, absolventă de regie la Cluj-Napoca în 1998 și cu o carieră grăitoare în lumea teatrului. 

Tot pentru prima dată, ne-am dat întâlnire cu unii dintre cei mai fideli membri ai comunității noastre la Bastionul Croitorilor. Cea de-a doua premieră a evenimentului a pus în valoare acustica celui mai puternic turn de apărare a vechii Cetăți clujene & singurul restaurat și reintrodus în circuitul cultural din Cluj-Napoca printr-un act cultural inedit.

Nicio altă locație nu ar fi fost mai potrivită pentru o poveste scrisă acum mai bine de un secol, în anul 1917 de Igor Stravinsky, ce are la bază un libret inspirat din basmele ruseşti ale lui Alexander Afanasiev. 

Concertul a avut intrare liberă, iar locurile disponibile au fost oferite în baza unui mecanism de concurs de tip QUIZ care a provocat participanții să-și amintească momente cheie emoționante sau distractive din istoria Young Famous Orchestra, din 2015 până astăzi, răsplătind fidelitatea celor mai norocoși.

Proiectul a reprezentat o mare provocare pentru toți cei implicați, fiind doar începutul unui sezon toamnă-iarnă care ne va aduce mai des împreună. 

DIN 2015 PÂNĂ AZI

În numai patru ani de la înființare, Young Famous a concertat alături de un număr impresionant de 14 artiști în tot atâtea concepte inedite de concerte simfonice. Ca de fiecare dată, tânăra orchestră se va afla sub îndrumarea dirijorului clujean Vladimir Agachi – unul dintre cei mai tineri și activi dirijori români. Formarea sa muzicală este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii, Daniel Barenboim. 

Orchestra se află în al anul #4 de parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și este extrem de activă pe scena socială clujeană, începând cu Zilele Clujului sau orchestre de închiriat și continuând cu concerte neașteptate în tramvai ori centre comerciale.

Din 2015 până astăzi, concertele orchestrei au adus în sală aproximativ 15 000 de persoane, îndeplinindu-și, astfel, obiectivul principal: creșterea nivelului de conștientizare a muzicii clasice și oferirea unui suport pentru educarea civică și dezvoltarea personală prin muzică a clujenilor. 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

A Brunch of Friends

Next Post
SoNoRo

Festivalul SoNoRo XIV DaDa revine la Cluj-Napoca cu un program extins

Related Posts