fbpx

Cine-i de vina pentru rezultatele dezastruoase de la BAC?

Pentru ca cineva trebuie sa fie vinovat!

Liceul din Baia de Aries

foto via profu’ de istorie din Baia

Vorbeam mai ieri alaltaieri, la o bere, ca tot omu, pe marginea acestui subiect. Cine-i vinovat pentru rezultate?

 • Sistemul de invatamant?
 • Camerele de supraveghere, proaspat instalate (da, e al 2-lea an in care functioneaza)
 • Copiii, ca nu invata?

Cine sa fie de vina?

Clar, sistemul de invatamant e la pamant. Clar, fara doar si poate. Clar ca si camerele de supraveghere au contribuit la demascarea nivelului la care se afla copiii din tara noastra. Fara doar si poate ca daca plozii invatau, isi luau BAC-ul… Nu se pune problema, ca daca cineva a invatat sa nu isi ia BAC-ul.

Dar, din punctul meu de vedere, principalul vinovat, in toata ecuatia asta, sunt parintii! Am zis-o!

Da, e absurd ca un parinte sa nu se intereseze de copilul lui. E absurd sa nu mearga la scoala si sa faca scandal la diriginte, sa ii aduca progeniturii ceva profesori mai buni. Sunt constient de faptul ca 80% din profesorii din ziua de azi nu mai sunt calificati. Dar, daca parintele se intereseaza de starea clasei copilului, toate astea se pot schimba.

Daca parintele merge la scoala sa vorbeasca cu dirigintele, sa vada unde scartie copilul lui. Sa vada ce se poate face pentru ca progenitura lui sa nu mai fuga ca bezmeticu’ de la scoala. Sa vada de la ce ore fuge si sa incerce sa-l inteleaga de ce fuge… Pentru ca are un motiv.

Daca parintele si-ar dedica mai mult timp urmaririi evolutiei copilului. Io nu zic sa nu-i acorde credite la copil. Ca nu e frumos, nici pentru copil, nici pentru parinte, sa mearga in fiecare zi la scoala sa vada ce face / ce o facut progenitura. Dar, asta nu inseamna ca daca il intrebi pe copil de scoala, acesta din urma trebuie sa se simta ca si cum a fost injurat.

Cumva, am impresia ca parintele din ziua de azi se simte vinovat ca nu mai are timp sa se intereseze de copilul lui si incerca sa-i cumpere dragostea acestuia prin tot felu’ de actiuni… De la apostrofarea profesorului care ii da o nota mica si pana la cumpararea de gadget-uri de ultima generatie.

Parerea mea! A voastra?


5 comments
 1. Există și părinți care dau prea multă dreptate copilului, și descalifică profesorul. Profesorul este rău pentru că a dat o notă mică copilului.
  Pe lângă faptul că părintele are obligația de a merge la școală și a se interesa de rezultate, el mai are obligația de a-i verifica periodic temele…
  Și mai este o problemă, nimeni nu încearcă să le explice copiilor că școala are rostul ei.

 2. parintilor nu le pasa si nu se intereseaza de copii

  profesorilor nu le pasa si promoveaza pana in a 12-a indivizi aproape perfect analfabeti

  lui Ponta nu-i pasa, numeste 4 ministri in 2 luni, doar ca sa le iasa calculele cu antonescu

  mie nu-mi pasa pt ca fac ceva pe ponta si pe sistemul de invatamant din Romania si il educ pe copilul meu asa cum cred eu de cuviinta, in primul rand incurajandu-l sa fie curios si sa citeasca des si mult (restul va veni de la sine)

 3. Parintii au partea lor de vina, ca nu se implica destul in viata copilului, intr-adevar. Tin minte ca eu si in clasa a XII-a eram verificat de parinti. Chiar daca nu mai aveau tipul necesar sa se ocupe de mine pentru ca eram implicat in prea multe proiecte, olimpiade si servici, tot gaseau o frantura dintr-o ora sa discute cu mine sau sa mearga in vizita la liceu sa discute cu diriga’.

  Si copiii sunt de vina pentru ca nu se mai implica atata de mult si de fiecare data gasesc scuza penibila: “profa’ e o idioata si nu ne invata nimic, e proasta”. Poate ca profa’ aia idioata si proasta isi da toata silinta sa il invete pe copil. Teribilismul varstei si prietenii ii pot denatura educatia primita si tot odata il pot indeparta de obiectivele prioritare in dezvoltarea si viata lui,

 4. și eu care mă ofticam când mergea mama la școală și mă prindea pe picior greșit:) bine mi-o prins.
  în altă ordine de idei, vina este a tututor, de la copii care nu mai învață că nu e cool, la profesori care promovează toți analfabeții că deh, merită și ei o șansă…
  un exemplu scurt: toată facultatea a dat din cap în prima bancă și a trecut. s-a terminat facultatea și lucrează la benzinărie întrebându-se probabil de ce nu-l angajează nimeni ca inginer…:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Is cel mai tare din parcare!

Next Post

Gratar Stelar

Related Posts

Cluj, ne unim putin fortele?

Ca esti din Cluj, sau ca esti un simplu’ utilizator de facebook, care iubeste acest minunat oras, de sub Feleac, acum ai sansa sa pui umaru’ la dezvoltarea lui! Cum? Simplu! Mai sunt doua zile de votat in proiectu’ Pepsi Refresh … votand unu’ din proiectele clujene, le impingi in primele 10, facilitandu’le astfel drumu’! … am sa va prezint cele care mi’au facut mie cu ochiu ...
citește mai mult