fbpx

Targul de fete de pe Muntele Gaina

Cu bocancii in picioare, cu o pereche de blugi taiati, cu o bandana pe cap si un rucsac in spate plecam spre tren… In cea mai apropiata vineri de 20 iulie, pentru ca duminica avea loc Targul de fete de pe muntele Gaina.

Mergeam cu trenul cateva ore bune de la Baia de Aries pana la Campeni… De la Campeni luam o locala, care ne ducea pana in Avram Iancu. De aici, ne gaseam cate o sura, unde sa ne petrecem weekend-ul.

Era minunat!

Ne petreceam cu localnicii pana tarziu in noapte, dimineata mancam biscuiti cu dulceata de caise (in cazul in care nu stiati, dulceata de caise se face acum, prin urmare e proaspata, de maxim o luna). La amiazi, o slana cu o rosie maaaare de la oltenii ce le vindeau pe marginea drumului.

Pana seara apucam sa ne dezmeticim si sa ne facem o slana fripta-n foc si un gratar udat cu bere… Multa bere. Dupa care urcam pe munte. Toti!

targul de fete de pe muntele gaina credit poza

Mi s-o facut dor de targu’ de la Gaina. Wekeendu’ asta e targu. M-as duce!

In zile senine, ca astea, se vede Budapesta de pe munte…

Ati fost vreodata?


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

6 Responses

  1. daca mergi, vreau si eu 2 brunete zburdalnice :))

  2. Diana cedratine says:

    Si noi suntem aici!!va așteptăm!:)

  3. Prin ’95 inca nu eram hotarat ce se intampla acolo sus pe Gaina, la targul de fete si intreb si io in stg si dr, pana prind un om mai hotarat sa-mi spuna (printre multi altii) : “prima data mergi de curios, a doua oara de prost” . Am renuntat, nu era prea mult suc, berea era baza.

  4. Ati urcat pe jos sau cu masina?Eu azi am ajuns acasa..sunt acolo de sambata:))

  1. July 23, 2012

    […] cum va spuneam vineri, mi s-a facut dor de Targul de fate de pe muntele Gaina, asa ca sambata, am baut o cafeluta, […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.