fbpx

Targul de fete de pe Muntele Gaina

Cu bocancii in picioare, cu o pereche de blugi taiati, cu o bandana pe cap si un rucsac in spate plecam spre tren… In cea mai apropiata vineri de 20 iulie, pentru ca duminica avea loc Targul de fete de pe muntele Gaina.

Mergeam cu trenul cateva ore bune de la Baia de Aries pana la Campeni… De la Campeni luam o locala, care ne ducea pana in Avram Iancu. De aici, ne gaseam cate o sura, unde sa ne petrecem weekend-ul.

Era minunat!

Ne petreceam cu localnicii pana tarziu in noapte, dimineata mancam biscuiti cu dulceata de caise (in cazul in care nu stiati, dulceata de caise se face acum, prin urmare e proaspata, de maxim o luna). La amiazi, o slana cu o rosie maaaare de la oltenii ce le vindeau pe marginea drumului.

Pana seara apucam sa ne dezmeticim si sa ne facem o slana fripta-n foc si un gratar udat cu bere… Multa bere. Dupa care urcam pe munte. Toti!

targul de fete de pe muntele gaina credit poza

Mi s-o facut dor de targu’ de la Gaina. Wekeendu’ asta e targu. M-as duce!

In zile senine, ca astea, se vede Budapesta de pe munte…

Ati fost vreodata?


6 comments
  1. Prin ’95 inca nu eram hotarat ce se intampla acolo sus pe Gaina, la targul de fete si intreb si io in stg si dr, pana prind un om mai hotarat sa-mi spuna (printre multi altii) : “prima data mergi de curios, a doua oara de prost” . Am renuntat, nu era prea mult suc, berea era baza.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Playlist pentru masina

Next Post

Gaina, Targul de fete de pe muntele Gaina

Related Posts