fbpx
Skiathos - Troulos Beach

Skiathos 2021

Grecia este, fără doar și poate, destinația noastră de suflet. Cred că e îmbinarea perfectă între peisaj, oameni și mâncare. Motiv pentru care, cu toate că am mai fost de două ori în Skiathos (ce e drept cu velierul), am ales să mergem la final de mai, început de iunie, în Skiathos.

Cazare Skiathos 2021

Am decis ca acest concediu să fie ăla de relaxare. Aveam nevoie ca după un an de pandemie să stăm și să lâncezim la soare. Drept urmare am ales să ne cazăm în Koukounaries. O stațiune care se află la 10 km de Old Town Skiathos și la 12 de aeroport.

Booking.com

Am ales Villa Alexis din simplul motiv că e poziționat strategic, la 20-40 minute de meres pe jos de plajele recomandate din Skiathos: Paralia Koukounaris, Paralia Mpanana, Agia Eleni, Krifi Ammos bay, Paralia Maratha, Troulos bay.

Noi ne-am cazat într-o cameră dublă, superioară, într-o căsuță cu două camere (din spatele vilei principale). Fiecare cameră este echipată cu o chicinetă, baie și terasă proprie. Ne-a plăcut extrem de mult, pentru că pe lângă faptul că este spațioasă și curată, practic am avut un singur vecin. Așadar, intimitate maximă. În vila principală sunt 4 astfel de camere, iar la etaj încă 4 camere standard.

Plaje în Skiathos

Cu toate că am fost la început de sezon (și 90% din turism era închis: taverne, plaje, extrem de puțini oameni pe stradă), am ales să mergem la plajele mai puțin turistice.

Koukounaris e muuuult prea turistică pentru gusturile noastre. Am fost la ea doar în prima zi când am aterizat și dimineața, până așteptam autobuzul să ne ducă în Skiathos Old Town.

În rest am mers la Paralia Mpanana, Krifi Ammos bay, Paralia Maratha, Troulos bay. Dar, plaja noastră de suflet a fos Agia Eleni. Au doar 7 umbrele, o tavernă foarte drăguță unde poți să iei masa direct pe plajă, mâncare gustoasă și un băiat, Alexis, mega prietenos.

Mâncarea din Skiathos

Fenomenală. Nu am dat greș niciunde. Cu toate că 90% din taverne erau închise în perioada asta (începând cu 4 iunie 2021, rând pe rând, până în 20 iunie, se deschideau), am reușit să nu cădem în capcana turistului și am mâncat la prețuri decente (Skiathosul este mai scump decât în alte părți ale Greciei), mâncare senzațională.

Cea mai bună caracatiță am mâncat-o la Big Bad Wolf. În rest, de pe masa noastră nu a lipsit tarmasalata, ceva cremă picantă de brânză, salată de roșii și castraveți, pâinea prăjită pe grill cu ulei de măsline și oregano.

Recomandări:

  • Skiathos Old Town:
    • La Akrogiali Tavern veți găsi cel mai bun shrimp saganaki pe care l-ați încercat verodată.
    • La Taverna Folia vă recomand să luați scoicile saganaki. Geniale
  • Koukounaris:
    • Big Bad Wolf: caracatiță. Trebuie încercată.
    • Strofilia e de încercat orzo de legume cu feta.

În plus, vă recomand din suflet să mâncați la tavernele de pe plajă: taramasalata, cream de brânză picantă, ardei copți, salată de roșii și castraveți, feta grill, midii… toate astea stropite cu vinul casei.

Preț Skiathos 2021

Este pentru prima dată când mergem în concediu printr-o agenție de turism. Am ales să facem acest lucru din două motive:

  1. Anul 2021 e unul de readaptare. Nu știam ce se întâmplă ”mâine”, drept urmare am vrut să stăm liniștiți. Să știm că e cineva care are grijă de noi, în cazul în care se întâmplă ceva, că e cineva care ne va informa în momentul în care se modifică ceva, să știm că avem la cine apela în caz de orice.
  2. Ne-am dorit un zbor direct la final de mai.

Transportul, cazarea, transferul, asigurarea de călătorie și tot ce ține persoană de contact, informări și alte nebunii au costat 750 EURO. Noi am ales Yolo Travel din Cluj-Napoca, din simplul motiv că am cunoscut-o pe Laura, proprietara agenției, în cadrul unui eveniment culinar organizat de Personal Cook, și am rezonat cu ea. Cu spiritul ei vesel, plin de viață.

Cunoaște insula foarte bine, e clar acest lucru, și am apreciat recomandările făcute de ea în e-mailul de informare. A fost un punct bun de plecare în ”cercetarea” noastră… pentru că de fiecare dată când fac o escapadă, caut informații legate de ce pot să mănânc, unde să mă bronzez, ce să vizitez. Iar informațiile primite de la Laura mi-au scurtat acest timp.

Transportul în interiorul insulei se face cu un autobuz care te poartă de la portul vechi până la cea mai îndepărtată stație, Koukounaris, pe parcursul a 26 de stații, pentru 2 Euro / persoană. Taxiul, din Old Town Skiathos până în Koukounaris este 20 Euro.

Mâncarea. După cum spuneam, Skhiatosul este puțin mai scump decât în alte zone ale Greciei. Media pentru o masă în 2 (cu ceva fructe de mare, aperitive, o carafă de 0,5L de vinul casei și o apă minerală) este de 40 EURO. Apa minerală este scumpuță (în jur de 6 EURO), apa plată, la tavernă, se învârte în jurul sumei de 2 Euro.

Șezlongul este 10 euro (mă rog, o umbrelă cu două șezlonguri). Cam ăsta e prețul peste tot. Acum, dacă vrei să stai la Koukounaris, pe care eu l-am numit Mamaia, trebuie să plătești 20 Euro. De baldachin nici nu am mai întrebat, că era clar că e mult peste ce îmi doream eu.

Închiriere. Dacă te gândești să închiriezi mașină, te costă în jur de 90 Euro pentru 3 zile un Suzuki Jimny (nu are sens să închiriați altă mașină, pentru că vă doriți să ajungeți la Kastro). Sau, o idee și mai bună, e să închiriați biciclete electrice. Te costă în jur de 10 Euro / zi. Având în vedere că insul a destul de accesibilă, o să aveți o călătorie faină. Aveți ce vizita.

Skiathos 2021 – ce să faci

Noi, pentru că am mai fost de două ori în Skiathos și am vizitat în trecut Lalaria (plajă accesibilă doar cu barca), Kastro (plajă accesibilă cu barca sau cu o mașină 4×4), Skopelos (biserica unde s-a filmat Mama Mia), Alonisos (o insulă suprebă), nu am am mai luat excursie cu barca. Dar, dacă nu ați mai fost, e obligatoriu să o luați.

Găsiți, dacă sunteți mai mulți (6-8 persoane) veliere care fac excursii de o zi (vă recomand, e o experiență inedită) sau, dacă nu, bărci tip vaporaș. Pentru velier plătiți undeva la 90 Euro / persona (include și masă / băutură pe velier). Vaporașul vă costă 20 Euro / persoană.

Skiathos Old Town. Neapărat să-l vizitați, să vă pierdeți pe străduțele lui. Să urcați la turnul cu ceas, să vizitați insula unde se află teatrul de vară. Să mergeți la moara de vânt. Să mâncați o înghețată. Să luați cina la una din tavernele tradiționale din portul vechi.

Să luați cina pe plajă în timp ce vă bucurați de un apus senzațional. Vă recomand Agia Eleni. vin bun, cel mai frumos apus din Skiathos, mâncare ușoară / gustoasă.

Români în Skiathos

E plin de români în Skiathos. Glumeam că nu am ajuns în stadiul în care UDMR să ceară autonomie, dar cu siguranță și-a deschis o filială aici. Nu zic, neapărat, că e rău. Dar mie îmi place mai mult să fiu înconjurat de oameni care nu înțeleg ce vorbesc.

Pe lângă asta, sunt oarecum deranjat de stilul nostru balcanic, de a te așeza cu prosopul în fața unui șezlong când ai 500m de plajă liberă. Sau când se așeză fix pe șezlongul de lângă tine, când restul de 20 de șezlonguri sunt neocupate.

Concluzie

Sau mă rog, în loc de concluzie: mergeți în Skiathos în extra sezon. Iar dacă o faceți în sezon, încercați să trăiți experiențe mai puțin turistice.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Untold 2021

Next Post

EC_Special: 2021

Related Posts