fbpx

Situația gunoiului de 5* din orașul comoară

Ce se întâmplă cu deșeurile la Cluj. Pe înțelesul tuturor. Începe de aici.

Au mai trecut zile, articole, masini de gunoi pe la strazile principale, mirosurile de la strazile secundare, au curs nemultumuri pe My Cluj…Unde suntem acu? Tot cu gunoi de 5 stele. Dar si cu niste detalii noi:

🔨 N-avem hotline de la ADI si Primarie, care gestioneaza toata povestea cu deseurile, dar avem un numar scurt local pt SUPERCOM- 0264 954 (scrie si pe pubele).

🔨 Cum faci? Suni de 2-3 ori si lasi sa sune multisor de fiecare data. Ca si cum la celelalt capat sunt doar 2 oameni care gestioneaza un oras de 327.000 de locuitori (cf caietului de sarcini). Ne inclinam, doamnelor care ne raspundeti si incercati sa cautati cele mai bune raspunsuri. Chiar sunteti de apreciat, nu stim insa cat mai rezistati acolo. Va tinem pumnii!

🔨 NU SE VA CANTARI gunoiul vreo 2 luni, veti plati la fel ca la vechiul operator. Asa spun angajatii de la numarul scurt.

Ca e nevoie de timp de ajustare, organizare etc. In traducerea echipei orasului-comoara: n-au fost suficiente cele 6 luni de pregatire, nu avem destule masini si cantare functionale, dar nici sistem de cantarire individuala implementat.

🎞 Ce va fi dupa cele 2 luni? O struto-camila, pt ca la bloc e cum e, iar la casa -chiar daca ai primit containere, ai primit de rezidual, nu si de reciclabil. Si pe saci nu ai niciun cod de identificare, ca sa poata fi cantariti. Deci, socotiti si voi cum va fi de fapt acest sistem ”platesti cat arunci”. Pentru care, fiecare din clujeni a contribuit cu 115 EURO*.

🔨 CUM E CU CONTRACTUL? Mergi la sediul lor si faci contract de mana, fizic. Sau il faci online, pe site-ul lor, si iti vine candva pe email. Cumva, este oficial incheiat atunci cand il semnezi online (ti se poate da pubela, daaar nu ai confirmarea lui inca, vine pe email in cateva zile-nu stim cate).

🎞 Si nu-i bai ca vezi contractul doar dupa ce ai incarcat datele tale, ca daca nu finalizezi procesul, site-ul nu iti retine datele. Din nou, asta e ce ni s-a spus de la Supercom, deci putem sta linistiti, datele ni-s in siguranta.

🎞 Si daca nu ai contract, tot ti se va ridica gunoiul. Cum altfel sa fie? Ca doar nu ti-a vopsit nimeni un X mare rosu pe poarta ori pubela daca nu ti-ai facut contract. Dar problema asta va lovi curand in fondurile de functionare ale Supercom si nu-i exclus sa vedem niste greve de la cei care vin pe teren zi de zi…

Cam asta-i tot pentru azi. Si nici n-am apucat inca sa va spunem ce se intampla cu gunoiul nostru dupa ce ni se ridica. Subiectul deseurilor la Cluj promite o serie mai buna decat cele de pe Netflix si HBO Max, deci puteti renunta pt cateva luni la abonamentele de acolo.

❤️‍🩹 Noi ne continuam treaba, aceea de a va aduce cat mai multe clarificari pe subiectul deseurilor la Cluj. Dar si de a finaliza acele solicitari si petitii pentru administratie. Revenim curand cu mai multe detalii.

(*calcul: 733.000 locuitori județ, contract Supercom de 84 mil. euro)

via Cami Gui în grupul de Facebook: Orașul Comoară


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Spre nord/ To the North – 23 februarie, ora 20:00, Cinema Victoria

Next Post

Primul val de artiști confirmați pentru JiP 2023

Related Posts