fbpx

Spre nord/ To the North – 23 februarie, ora 20:00, Cinema Victoria

𝗝𝗼𝗶, 𝟮𝟯 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲, de la ora 𝟮𝟬:𝟬𝟬, are loc proiecția specială, în avanpremieră, cu participarea regizorului, a filmului 𝗦𝗽𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗿𝗱 / 𝗧𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗡𝗼𝗿𝘁𝗵 (r. Mihai Mincan) un film românesc inspirat din fapte reale, vorbit în cinci limbi străine, premiat la Festivalul de Film de la Veneția.

Evenimentul va avea loc la Cinema Victoria, în cadrul Cinemateca TIFF.

Din echipă, vor fi prezenți la Q&Q Mihai Mincan (regizor) și Ioana Lascar (Producător)

🏆 Premiul Criticii de Film Independente (Bisato d’Oro) pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Veneția 2022
🏆 Premiul Publicului la Les Films de Cannes à Bucarest 2022

Thrillerul spune povestea unui marinar filipinez religios care decide să salveze un pasager român urcat clandestin la bordul navei transatlantice pe care lucrează.

Co-producție Romania, Grecia, Cehia, Franța, BulgariaUn marinar credincios de origine filipineză descoperă un pasager român urcat clandestin la bordul navei pe care lucrează. Convins de biblia pe care românul o are asupra lui, marinarul intră într-un joc periculos de a-l salva, implicându-și echipajul, credința în Dumnezeu și deopotrivă, viața unui om nevinovat.

Până acum, Spre Nord a intrat în atenția criticilor și publicului prin parcursul festivalier. După o premieră mondială la Biennale di Veneția 2022, unde câștigă premiul criticii – Bisato D’Oro pentru Cel Mai Bun Film -,  cu un tur prin competițiile internaționale la renumite festivaluri din Europa (ex. Ghent, Salonic), și o premieră națională sold out la Les Filmes de Cannes a Bucarest – unde a câștigat Premiul Publicului, ne pregătim de lansarea în cinematografele din țară începând cu 17 martie. 

Spre Nord vine cu o echipă de top în post-producție, departamentele de sunet și muzică originală reunindu-i pe Marius LeftăracheAlessandro Cortini (trupa Nine Inch Nails) și câștigătorul premiului Oscar pentru Cel Mai Bun Sunet la Sound Of Metal (2021) – Nicolas Becker.

Astfel că Spre Nord propune spectatorilor un unghi nou și anume, un thriller psihologic care garantează o adevărată experiență cinematografică în care sunetul și muzica completează imaginea, jocul actoricesc și construiește mood-ul întregului film.

Spre Nord se află printre puținele filme românești care aduc în fața publicului o producție complexă de la creație, până la – mai ales – execuție:

  • inspirat din fapte reale – chasing The American Dream în anii ‘90
  • coproducție europeană între 5 țări
  • cast internațional (Filipine, Taiwan, Franța, Bulgaria)
  • locații de filmare inedite, național și internațional – nave de transport containere maritime – filmat în România, Grecia și Oceanul Atlantic
  • echipă formată din profesioniști din toate țările co-producătoare & beyond
  • dialoguri în peste 5 limbi (engleză, tagalog, spaniolă, română, bulgară, mandarină)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Smida Jazz Festival 2023

Next Post

Situația gunoiului de 5* din orașul comoară

Related Posts