Liceul Onisifor Ghibu este un exemplu pentru sistemul de învățământ, de stat (și nu numai), din România. Bine, exagerez, pentru că nu știu exact ce fac oamenii ăia din punct de vedere didactic, cu toate că nepotul meu care e pe clasa a VII-a îmi demonstrează că au profesori buni. În schimb știu foarte bine ce fac din punct de vedere al activităților extrașcolare.
Asta este ceea ce mă face să sper într-un viitor mai bun în țara asta. Serios!
V-am mai povestit eu de chestiile super faine pe care le fac oamenii de la Ghibu, cu ajutorul profesoarei (de bilogie?) Anda Culișir care se încăpățânează să facă lucruri. Să implice copiii. Să-i facă parte activă din societate. Ei sunt cei care organizează cel mai mare festival din curtea școlii, GhibStock, ei sunt cei care au avut super ideea Feel your city, idee pe care de altfel au și implementat-o.
Acum, prin colaborarea dintre asociația #Blană! și Launloc, au mai făcut o nebunie: pictură murală colaborativă.
Un concept al artiștilor Kero și Ocu a prins viață, pe peretele liceului, cu ajutorul a 100 de persoane care au învățat să agite un tub de graffiti, printre care cu bucurie-n suflet m-am aflat și eu împreună cu Buburuza mea.
Ideea s-a născut acum, în anul centenarului, când Launloc și #BLANĂ! au vrut să pună cap la cap o listă cu 100 de oameni care au adus o schimbare în domeniile în care au activat, fie că e vorba de artă, științe, medicină, literatură sau politică. Forma României e mai mult decât a unui pește, forma României e conturată de acei oameni care ne inspiră, care au lăsat lucruri frumoase în urma lor.