fbpx
Comedy Cluj 2018

Mai mult de 60 de filme din peste 25 de țări la Comedy Cluj #9

Peste 60 de filme din peste 25 de țări vor fi proiectate la cea de-a noua ediție Comedy Cluj, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca. Selecțiile reprezintă un mix inedit de filme de scurt și lungmetraj de comedie din subgenuri și culturi diferite.

Filmul nominalizat de Spania la Oscar poate fi vizionat la Comedy Cluj în această toamnă.

Timp de 10 zile, clujenii pot viziona filme de scurt și lungmetraj din țări precum Spania, UK, Franța, Ucraina, Israel sau Australia, experimentând astfel comedia din diferite zone culturale și social-politice. Bărbați la apă (Oliver Parker, 2018) și Înoată sau te scufunzi (Gilles Lellouche, 2018)sunt două filme construite pe același subiect – criza vârstei mijlocie – dar care se manifestă diferit din cauza aspectelor culturale, acțiunea unuia având loc în UK, iar altul în Franța. 

Printre proiecțiile de neratat se numără și Campionii (Javier Fesser, 2018), propunerea Spaniei la Oscar din acest an pentru cel mai bun film străin. Filmul pune în prim plan un antrenor profesionist de baschet și frustrările cu care acesta se confruntă atunci când antrenează o echipă de baschet cu dizabilități. Un amestec de dramă și comedie cu iz iberic ce nu trebuie ratat.

Câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011 se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său.

Sebastian Stern, câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011, se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său, De tine ne putem lipsi (2016), o comedie neagră care abordează subiectul fricii de a fi înlocuit și incapacitatea de a vorbi despre această problemă. O propunere interesantă este și filmul lui Laurie Collyer, Concediu (2016), o serie continuă de aventuri pe drumuri într-o comedie de călătorie.

Mai mult, Comedy Cluj celebrează Centenarul Marii Uniri printr-o selecție de filme clasice românești, care vor putea fi vizionate gratuit la Cinema Dacia. Operațiunea monstrul (Manole Marcus, 1976)Păcală (Geo Saizescu, 1974) sau Totul pentru fotbal (Andrei Blaier, 1982) sunt doar o parte dintre filmele puse la dispoziția clujenilor.

Programul complet este disponibil pe www.comedycluj.ro/filme, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și în locațiile partenere. În plus, cei care doresc să se bucure de experiența Comedy la maximum, pot achiziționa cardul Comedy Unlimited, care garantează accesul la oricare dintre proiecțiile de film, spectacolele de teatru, stand-up & impro.

Câteva recomandări din partea directorului artistic, Bogdan Beșliu:

  • Campionii este propunerea Spaniei pentru Oscaruri la secțiunea ”Cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleză” (cel mai bun film străin)
  • Disidenții este un film de neratat dacă îți dorești să vezi ce a însemnat pentru alții Cortina de Fier și escapada din spatele ei.
  • Bărbați la apă și Înoată sau te scufunzi – sunt 2 filme construite pe același subiect: unul în Marea Britanie, altul în Franța. Recomandarea Directorului Artistic este vizionarea ambelor filme și compararea abordărilor subiectelor în funcție de țara de producție a filmului. Vor fi proiectate in 2 zile consecutive, la aceeasi ora, la Cinema Florin Piersic.
  • Furlough – Melissa Leo, Whoppi Goldberg, aventuri pe drumuri într-o comedie de călătorie
  • De tine ne putem lipsi – Sebastian Stern, câștigătorul pentru cea mai bună regie în 2011 se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său
  • M-am întors! Mussolini se întoarce în Italia zilelor noastre.
  • Secțiunea de scurtmetraje: Comedy Shorts va reprezenta un mix inedit de filme de comedie din subgenuri și culturi diferite care va putea oferi publicului o vedere de ansamblu asupra comedie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
we Love Retro 2018 cluj

Another Night to Remember

Next Post

Romania in 100 Faces | Pictură murală colaborativă

Related Posts