fbpx
Restaurant Local Sibiu

Restaurant Local Sibiu – Breakfast & Brunch Restaurant

Sibiul, gastronomic vorbind, este capitala României, cu mult înainte să fie declarată Capitala Gastronomică a Europei. M-a fascinat și mă încântă cu fiecare vizită pe care i-o fac.

La Cuptor a fost, este și probabil va rămâne pentru mult timp de acum în colo localul nostru favorit din toată lumea, nu doar din Sibiu. Avem noi o afinitate pentru acest local. Dar astăzi nu vă vorbesc despre cele 3 zile de vis petrecetu la ei, ci vreau să vă spun despre un local pe care l-am descoperit în ultima zi petrecută în Sibiu.

Restaurant Local Sibiu

Are un concept care pe mine mă unge la suflet: local food, cafea de specialitate, omletărie și gastronomie locală.

L-am descoperit, ca orice lucru bun pe care-l descoperi din postura de turist, din greșală. Adică nu chiar, dar nici nu l-am căutat prin mijloacele specifice turistului. Pur și simplu ne plimbam prin Sibiu, la ”poalele” pieții și l-am văzut.

Sincer vă spun că nu au cea mai atractivă terasă din lume, acesta este și motivul pentru care nu l-am ”observat” din prima. În schimb au un meniu senzațional. Acesta fiind motivul pentru care ne-am decis să le trecem pragul și să ne luăm micul dejun aici.

Meniul restaurantului Local Sibiu

Făcut doar din ingrediente proaspete, locale. Preponderente din Mărginimea Sibiului. Chiar dacă preparatele finale nu sunt românești sau, mă rog, nu sunt în totalitate românești, ingredientele sunt.

În fapt, personal, asta și aștept de la un local: preparate internaționale adaptate geografic. Nu sunt absurd, nu mă aștept să fie totul local, dar mă aștept ca ingredientele de bază să fie locale și sezoniere. Pentru că nimic nu se compară cu o legumă de sezon… în sezon. Da, știu, se pot face și în seră, dar nu sunt la fel de gustoase ca în plin sezon.

În felul acesta avem și noi o alimentație corectă (cred cu tărie în sezonalitate – Universul ne pregătește ce avem nevoie când avem nevoie) și totodată pământul are timp să se regenereze, astfel încât să ne poată da cele mai bune fructe și legume. Ca să numai zic că amprenta de carbon este minimă.

Eu am ales Shakshuka, un preparat mediteranean (?), făcut din ceapă, ardei, ardei iute, roșii proaspete, ulei de măsline și ouă. Și pentru că totul e preparat pe loc, am putut să scoatem usturoiul din preparat (eu sunt alergic la usturoi).

Buburuza a a ales ouă poșate cu cremă de păstârnac. Ambele preparate vin însoțite de pâine cu maia, dospită cu dragoste artizanal, servită prăjită. A fost așa gustoasă că noi am mai cerut o porție, doar ca să mai mâncăm, nu de foame, ci de poftă, ”goală”.

Iar la desert, pe care de altfel l-am primit din partea casei, așa, fără niciun motiv anume, a fost un cheesecake făcut din brânză de vaci locală și biscuiți Păltiniș. Foarte gustos, chiar foarte. Dar desertul local, ceva plăcintă din mălai cu gem de nuci verzi și zmeură m-a dat pe spate!

Incredibil ce bine se combină făina grunjioasă de mămăligă cu dulceața nucii verzi conservate în zahăr și cu gustul dulce-acrișor al zmeurei proaspete. INCREDIBIL! Neapărat să-l testați dacă aveți ocazia.

Atmosfera restaurantului Local Sibiu

Eu am tot zis că angajații HoReCa din Sibiu sunt din altă ligă. Nu știu ce ”școală” urmează, unde se profesionalizează, dar jur că sunt dintr-o altă lume.

Încă din prima secundă de când am intrat în contact cu ospătarul care ne-a servit, ne-a făcut să ne simțim bine-veniți. Oaspeți în adevăratul sens al cuvântului. Deschiderea și cunoașterea meniului, ai zice că e ceva normal, și e ceva normal în Sibiu, dar eu de fiecare dată rămân plăcut surprins.

Inclusiv faptul că dacă nu e sigur că un anumit preparat îl poate face fără usturoi, își arată deschiderea de a recunoaște acest lucru și de a merge la bucătărie să discute problema ridicată de mine cu bucătarul.

Până la urmă eu asta aștept când merg într-un local: ca interlocutorul meu să aibă o atitudine pozitivă și în cazul în care îi ridic o problemă să fie deschis în a o rezolva, nu să-mi trântească un ”nu se poate”. Nu a fost cazul niciunde în Sibiu și cu atât mai mult nu a fost cazul la restaurant Local Sibiu.

Restaurant Local Sibiu
Breakfast & Brunch Restaurant
Strada Targu Vinului, numărul 16, Sibiu
Facebook | Instagram | Google Maps

Vă recomand să le treceți pragul cu prima ocazie, nu veți regreta.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Festivalurile UNTOLD și NEVERSEA se vor organiza în 2021

Next Post
Vodafone ONE

Vodafone revoluționează experiența TV cu un nou serviciu inovator, Vodafone TV, și introduce noi oferte de servicii convergente sub umbrela Vodafone ONE

Related Posts