fbpx

Respecta artistii!

Si cand spun artisti ma refer la toti, de la muzicieni pana la dansatori, de la actori pana la magicieni, de la sculptori pana la pictori, de la creatori de continut pana la bloggeri, de la fotografi pana la designeri de moda…

Cel mai simplu mod sa faci acest lucru este sa-i cumperi opera. Sau sa i-o inchiriezi. Intelegeti unde bat. In general sa platesti un bilet, abonament, licenta, sau ce mai fi acolo… dar cumva sa ajunga bani la artist, ca doar artistul ala nu traieste pe aplauze. Ma rog, se hraneste spiritual cu ele.

In cazul cantaretilor, problema aceasta s-a rezolvat. Avem Zonga. Gasesti orice melodie vrei acolo, poti sa asculti si offline si iti si platesti artistul preferat, de aici rezultand ca el va avea confortul necesar pentu a putea crea in continuare.

In cazul fotografilor existau cateva site-uri  si in Romania care intermediau fotograful (vanzatorul) si  clientul final. Mediafax este cel mai mare site de acest gen, doar ca nu si-a dat interesul sa apere fotograful si prin urmare foarte multi au decis sau au fost nevoiti sa isi ia si altfel de joburi. Stiu foarte multi fotografi de evenimente sportive, mondene, conferinte etc, acum sunt nevoiti sa faca poze la nunti. Nu spun ca e un lucru rau, Doamne fereste! Spun ca dincauza aceasta, fotograful nu a mai avut confortul necesar pentru a putea sa mearga in orice moment al zilei sa imortalizeze evenimentele importante din oras.

In cazul creatorilor de aplicatii, e foarte simplu: sa le cumparam aplicatiile!. In cazul actorilor, din nou simplu: sa cumparam un bilet la teatru, la film, sa cumparam fimul!

Intelegeti voi directia, da?

Articolul asta il aveam de mult in cap si tot am amanat sa-l scriu, nu stiu de ce. In schimb, cand am vazut ca Buzdugan a furat din nou, mi-a lansat dorinta de a-l publica! Nu pot sa spun ca am fost surprins de faptul ca Daniel Buzdugan a furat un articol intreg de pe tvdece.ro, nu pot sa spun asta deoarece nu e la prima practica de acest gen (asa-i Gropare, Julius?).

Si totusi, un om care are puterea de a influenta o generatie, un om care lucreaza in domeniu, care stie cat de important este ca artistul sa fie remunerat, ar trebui sa stie mai bine!

Cumva, nu mai sunt surprins cand vad/aud ca multora li se pare normal sa-si dea jos muzica, filmele de pe torente. Ca publicatiile online isi exemplifica articolele cu poze de pe google. Ca televiziunile dau imagini cu sursa youtube.

Dar totusi, e trist!

Featured Image


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Sosetele lui Ronald, #ForRMHC

Next Post

TNT livreaza gratuit in Europa!

Related Posts