fbpx

Proverbe, specific romanesti

Incredibil, cum noi … Romanii, efectiv nu vream sa evoluam. Cum dam putin de caldurica, cum nu mai vrem sa plecam din acel loc!

Vorba “pute, pute, da-i caldut” e clar ca numa’ un roman putea sa o inventeze! (Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu ma iau de neamu’ meu, nu fac pe lupu’ moralist … doar constat)

E clar ca pute de la besina noastra, si cu toate astea nu suntem dispusi sa deschidem geamu’ si sa facem foc in teracota … e dovedit stiintific ca se incalzeste mai repede daca aerisim. Nu, noi facem foc fara sa aerisim … doamne feri sa pierdem cioara din mana.

Cel mai la indemana exemplu’, e denominarea … ba, denominarea s-o facut … in 2005. Au trecut mai bine de 6 ani, si noi inca ne calculam in moneda veche … acolo suntem siguri de noi … nu vream sa ii dam drumu’ … hai ca ii inteleg pe cei in varsta … ei au mai prins cel putin inca o denominare … dar noi, restu?

Si asta se poate extinde la tot ce vrei .. pentru ca e un mod de gandire … nu vrem sa schimbam nimic … e muuuuuult mai usor sa ne multumim cu ce avem, si eventual sa carpim una-alta … las’ ca mere si asa!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

9 Responses

 1. rivi says:

  e greu cu matematica asta. ce e curios e ca desi peste tot sunt afisate preturile doar cele “noi” lumea gandeste tot in banii vechi… cu milioane pe nota de plata ne da impresia ca trebuie sa fim si mai nervosi pe sistemul de conducere al romaniei .. gen

 2. cecilia says:

  sau romanului ii place sa se simta milionar?una e cand zice ca are salar o mie lei alta cand spune zece milioane………………..

 3. rockyB says:

  daca pute ceva atunci e acest “articol” /blog ! :-q

 4. rockyB says:

  oh no!!!!! not the SPAM!!!!!

 5. Ileana Carmen Aftenie says:

  …or…”Las ca si asa rau e bine.”…Oare asta cine o mai introdus-o in tezaurul de “milioane” al lb.romane???? :((((

 6. Bogdan Nicora says:

  Dacă din 2011, în acest articol, scrie că “denominarea s-a făcut în 2005 ( 6 ani au trecut și tot vorbim în bani vechi) nici măcar acum, la finele anului 2016 nu ne-am dezvățat de acei bani.. încă predomină “milioanele” după mai bine de 10 ani. Și nu milioane lei noi.

 1. November 24, 2011

  […] citesc la nea ciulea ca romanii sunt retarzi si neevoluativi, pentru motivul asta.  si stau si ma frec intre […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.