fbpx

Politia din Macedonia

Tat is transpirat…

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu ori de cate ori merg intr-o tara straina ma comport ca un vinovat, in fata politiei. Nu stiu de ce, dar ma comport ca si cum as fi baut la volan, m-a oprit politia si eu incerc sa ascund lucru asta… Prin urmare, fac tot posibilul sa nu fiu oprit de politie. Lucru logic si de la sine inteles.

Hai ca la unguri si nemti nu am chiar asa un trac, dar in schimb in Serbia si Macedonia…. Pfff, cu ce emotii conduc cand vad cate un politis pe marginea carosabilului.

In Croatia, Muntenegru si Grecia chiar nu am avut nimic, nu m-am simtiti nicicum, probabil si din cauza ca ma simt turist la ei acasa. Adica plm, daca ma fufu politia, pe mine turistul, nu ma mai duc a 2-a oara. Nu stiu, ma gandesc ca de aia nu-s asa de praf.

Oricum, ori de cate ori trec pin Serbia si Macedonia, ca sa ajung in Grecia la mare, merg cu extra prudenta. Daca limita de viteza e de 50 km/h eu merg cu 45, ca sa nu le dau niciun motiv sa ma opreasca!

Anul asta, in Macedonia, nu eram eu la voloan, prin urmare, pe un sector de drum in lucru, circuland cu vreo 15 km peste limita legala, un echipaj de politie ne opreste. Inima mea deja incepea sa pompeze, adrenalina era eliberata in organism…. ERAM AGER!

– Romania?

Ne intreaba politistul extrem, da’ extrem de plictisit.

– Da, raspund eu (nu stiu de ce am simtit nevoia sa ma bag EU in discutie).

Politistul, cu un aer scarbit ne face semn cu mana dreapta, in care avea si bastonul de dirijare, sa mergem mai departe, sa plecam.

Eu, bulversat si nedumerit, zic:

– Da ce, banii nostri nu-s buni? Ce, nu suntem demni de amenda? Si la granita se intampla la fel, nici asigurarea nu ne-o verificati cum trebuie, cand va dam pasapoartele va uiitati asa in scarba peste ele, nu le bagati sub scaner… Adica cum?!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

BAC, examen scris la limba straina: Matematica!

Next Post

Asa-mi place Clujul

Related Posts