fbpx

Oamenii … astia

E o axioma, faptul ca noi Romanii ne plangem … cam din orice, si in principiu nu facem nimic pentru a schimba situatia in care ne aflam … in fin, nu despre asta o sa vaorbesc acum, ci despre un lucru … lucru care se intampla din ce in ce mai des.blank sign question

sursa foto

A doua axioma din acest articol, e faptul ca un om, trecut de a 3-a tinerete, se plange mai mult decat unu aflat in prima floare a varstei, si acesta in general se plange, la comanda … aceasta comanda, nefiind una anume … in sensu’ ca, daca, prin ceva minune, te doare si pe tine un picior (tu o tanara speranta a tarii, speranta de iesire din criza – asa esti numit), probabil ca te doare picioru’ din cauza ca, nu zic sigur, te-ai lovit la fotbal, si se intampla, sa fie in preajma o persoana aflata la a 3-a tinerete … si normal, tu ca orice om, schiopatezi ostentativ (de ce sa nu schiopatezi? … ca doar te doare), si respectivu’ te vede, nu doar ca te vede, dar iti si adreseaza intrebarea … clasica intrebare: Ce ai? … Tu, viitoru’ tarii, ii raspunzi (ar fi chiar aiurea sa nu raspunzi, bunul simt iti cere sa interactionezi cu societatea), si ii mai raspunzi si sincer: M-am lovit la fotbal … ma doare picioru’ … Ai pus-o … de aici incepe, a 3-a tinerete, sa isi spuna problemele legate de picioarele lui.

Si, nici macar nu asta e problema … adica, sa fim seriosi, suntem obisnuiti, ca cei aflati la a 3-a tinerete sa aibe anumite dureri, si totodata suntem obisnuiti sa le impartaseasca cu noi … problema cea mare, e ca nici macar cu cei de-o seama cu mine, nu mai pot sa ma plang si eu linistit de anumite offuri pe care le mai am si eu din cand in cand … in sensu’ ca, daca ma intalnesc cu cineva si ma intreaba ce fac, eu, din nou, un bun om de societate ii spun sunt obosit, urmeaza, faca ca eu sa il intreb ce face, ca e si mai obosit, sau daca ma doare picioru’, pe el il doare si mai tare, daca sunt plictisit, el e cel mai plictisit om de pe pamant!

Nu te mai poti plange, si tu, ca tot omu’, in ziua de astazi!


13 comments
  1. Stiu si eu pe cineva care “pune capac” la fiecare “plangere”. E cel care si-a spart peretele exterior al apartamentului ca sa intre spatele a televizorului (forma aia de la primele televizoare color)

  2. un popor ipohondru 🙂 ne plangem de boli pe care nu le avem…iesim la pensie datorita unor boli inventate…. nu muncim de durere. durerere provocata de lene, nesimtire si proasta crestere:)

    ma doare-n cur si nici acolo!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Jurnal de weekend

Next Post

Decizii, decizii, decizii …

Related Posts