Ieri, a fost 1 iunie – ziua copilului (asta e din seria: vai ce destept esti! sti in ce data suntem … sa nu imi spui ca sti sa numeri si pana la cinci!), asa ca, am hotarat cu buburuza sa facem ceva de mancare (socant… in criza mai mancam si acasa 🙂 ) si, din seria tot bloggeru’ e un mic Adi Hadean sau un A. Dragos, am sa va fac pofta cu ce am mancat noi 😀 !
Asadar, buburuza mea, o bucatareasa desavarsita, a supus votului in consiliul familial (suntem 2 in familie … votul ei are greutate cat doua voturi) un meniu:
– Supa crema de brocoli
– Tocanita de pipote, inimi si ficat de pui
– Capsuni cu spuma
Stati linistiti ca nu o sa va dau retetele de preparare … daca dati un goagal, gasiti o sumedenie de retete … si oricum, va spun de bucatarul din mine 😀 … asadar, in momentul in care faci spuma pentru capsuni
… ramai cu galbenusele de la oua … Eu, sanitarul casei (cand spun sanitarul, ma refer la pestele ala din acvariu care mananca resturile de pe jos … ma refer la lupu’ din padure care curata de hoituri minunata natura), am inceput sa imi storc neuronii (da ma la plural, daca sunt doi e tot plural!) ce as putea sa fac cu galbenusu’ … si m-a trasnit … gustul copilariei a facut ca gura sa imi lase apa!
Stiam ce am de facut … cu putin zahar, si cu o vointa de fier, am inceput sa amestec intr-o cana cele trei galbenusuri … rezultatul … hmmmm hmmm hmmm
Va rog sa scuzati claritatea pozelor, au fost facute cu un telefon mobil … ca si idee, va anunt din timp ca de ziua mea, puteti linistiti sa imi cumparati cun aparat foto … io’ nu va zic de care, nici macar nu insinuez … dara, daca o sa va treaca prin cap, sa va strangeti mai multi (asta in cazul in care vreti sa imi luati ceva cadou) … sa stiti ca nu ma supar daca apareti cu ceva aparat foto
In alta ordine de idei …
Ce mancaruri va aduc aminte de copilarie?
cind nu faci fata ca sanitar al frigiderului suna-l pe zoro
asa am sa fac! Multumesc zoro pentru mana de ajutor intainsa…. cu parere de rau in suflet, recunosc … se mai intampla catoedata sa arunc din mancare… si asa imi e de ciuda!
Se pare ca a iesit foarte bine ! S-aveti pofta sa mancati 🙂
Spuma de capsuni..mmm yamii! sa vad pe google cum se prepara!
referitor la intrebare…picioci fripte cu cirnat si costita din unsoare …prinzeam pe miriste la umbra claii de fin in cintec de greier si lacuste ;D
Pofta mare!
.-= zozo´s last blog ..Ploua… =-.
eu mancam destul de multa bataie, pe paine, in copilarie
cartofi taiati rondele si copti pe soba, lapte de pasare, gris copt, gris cu lapte si sirop, malai dulce, intinsura ….
Azi mai ai ceva spuma ?
Poate va fac o vizita 😀
mersi A.Dragos pentru mesajul trimis personal (am sa il impartasesc cu voi: Iti recomand cu caldura acest aparat , Nikon D3000, http://bit.ly/bB6KlS , alaturi de obiectivul ala fac o pereche tare buna ! 🙂 )
realbadpisy e foarte simplu: bati spuma, blenduresti capsunii si amesteci 🙂
Multumim zoro
Nicule … se mai intampla 😀
Adriana … e tarziu … a mancat-o gogu’ pe toata 🙂
ciorba de cartofi cu carne, paine in zoft ( de la tocanita de pui) ; gris copt in cuptor cu dulceata, intinsura
Ce mancaruri imi aduc aminte de copilarie? Mc-ul! 😀
daca ai mancat si nu ai murit inseamna ca e buna :))
.-= Anticalofilul´s last blog ..Nu mă afectează schimbările de la Adevărul Ho. =-.
Cum era logic, prima oara Dan s-a gandit la spuma de capsuni si dupa la restu :))
Pai ce mancaruri sa-mi aduca mie aminte de copilarie… gris cu lapte,spuma de capsuni,orezul cu lapte..si cam atat dunno’
.-= Cassy´s last blog ..hEUROvision 2010 =-.
pofta mare !
Bun bun ..cei avizati sa citeasca si randurile mici ..ele ascund de obicei cele mai importante lucruri:D
.-= Cris-Mary´s last blog ..Olanda si o calatorie inedita! =-.
puteai mai mult, dar esti un puturos….