fbpx

Mic ghid pentru votul din 11 decembrie 2016

Vă spun încă din capul locului că nu am să vă sugerez cu cine să votați, nu vreau să fac acest lucru. În schimb, am să vă dau un mic sfat în legătură cu ce să luați în considerare în momentul în care vă uitați la un candidat, la un grup de candidați, când veți pune în balanță dacă să-l votați sau nu.

Uitați-vă la televizor!

Știu, multă lume nu se mai uită la televizor, în 2016 nimeni nu se mai uită la TV, e so last year. Nu mă refer să vă uitați la aparatul ăla din casă, vă sfătuiesc să le urmăriți dezbaterile. Personal mi-am sfătuit părinții și socrii să renunțe la dezbaterile de la A3, dar pentru experimentul pe care vi-l propun, vă sfătuiesc să vă uitați la toate dezbaterile, de pe toate posturile.

Urmăriți-i ce și cum discută. Urmăriți dacă au sau nu au un program, urmăriți dacă își demonstrează profesionalismul și expertiza prin programe pe care le aduc în fața voastră, sau doar încearcă să-și discrediteze contracandidatul (eu sunt mai bun pentru că am un contracandidat care e slab).

Agresivitatea verbală.

Este primul indiciu care să vă pună pe gânduri.

Știți bancul ăla: un prost și un gras stăteau pe o bancă… la un moment dat banca cedează. Ei bine, să știți că este adevărat. Doar o persoană nesigură pe ea, doar o persoană slab pregătită, doar o persoană care știe că dacă este pusă în fața faptului, nu va putea să livreze, doar o astfel de persoană va reacționa agresiv (nu doar verbal) într-o dezbatere.

Dacă cineva își susține punctul de vedere urlând și fără să spună practic nimic, dacă cineva practic nu poartă o discuție, ci are un monolog (i se demonstreză că afară e soare, dar el insistă că e noapte), dacă o persoană nu știe să se impună într-o discuție decât printr-un limbaj agresiv, plin de cuvinte jignitoare aduse la adresa interlocutorului, fără o bază, e clar, persoana respectivă e un om slab și necalificat.
horse-standard-horses-mane-102544

Agresivitatea (verbală) este adoptată doar de cele mai slabe exemplare dintre noi.

Așadar, ca să concluzionez, triați-i în funcție de cum știu să reacționeze într-o dezbatere publică.

Foto Horse Fighting | Featured image: Seagulls in Akaroa, New Zealand


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Hai cu mine la Disney – Magical Music from the Movies

Next Post

Concurs | Alessandro Safina vine, în premieră, la Sala Polivalentă din #Cluj-Napoca.

Related Posts