fbpx

Life in a day – by @me_alina

A castigat invitatia, a mers la film … si acum ne relateaza:

Nu mă consider o persoană norocoasă și de obicei nu mă aventurez să particip la concursuri, însă invitația dublă pusă la bătaie de Dan pentru filmul "Life in a day" m-a atras într-un mod irezistibil. Iar planetele mi s-au aliniat și am avut astfel ocazia să petrec o seară foarte frumoasă.

Cinemateca TIFF e un proiect cât se poate de bine-venit, asta pentru că în perioada de desfășurare e festivalului sunt în plină sesiune și astfel posibilitățile de a savura filmele îmi sunt extrem de reduse. Am rămas mereu cu acest regret și văzând aseară sala plină de studenți, am realizat că nu sunt singura în această situație. E ocazia perfectă și pentru cei nostalgici, care vor să reintre în atmosfera TIFF-ului și să revadă filmele pe care le-au îndrăgit.

Despre "Life in a day" am auzit vorbindu-se însă nu știam exact la ce să mă aștept. Desigur că titlul este sugestiv, dar abordarea a fost pentru mine una neașteptată.

Foarte interesant mi s-a părut felul în care au fost îmbinate toate acele filmulețe atât de diferite ca și calitate și viziune. Toate clipurile au fost filmate în aceeași zi, 24 iulie 2010, de oameni din toate colțurile lumii.

Astfel s-a desfășurat în fața noastră o multitudine de culturi și culori, un contrast între sărăcie și lux, între boală și nebunie, între fericire și tristețe. Suntem unici, simțim- iubim și urâm în felul nostru-, avem propriile obiceiuri și pasiuni. Atunci când ești fericit probabil într-o altă parte a lumii un om plânge, atunci când reușești altcineva e la pământ. Atunci când un om moare, altul se naște. Dar indiferent de locul în care trăim, de oamenii care ne înconjoară, de lucrurile care ni se întâmplă, trebuie să învățăm să prețuim viața, să avem grijă zi de zi să ne-o facem mai frumoasă, să ne bucurăm de ceea ce ne este oferit.

Mi-a plăcut coloana sonoră, m-a făcut să trăiesc mai intens momentele, iar unele cadre au fost de-a dreptul spectaculoase. Poate un minus pentru lungile momente de inacțiune.

E un film interesant, plăcut, e un film altfel! În cazul în care nu l-ați văzut până acum, vi-l recomand cu căldură.

Alina


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Muzeul Farmaciei din Cluj e unic!

Next Post

Ce e social media?

Related Posts

Cluju’ … la reducere

Bbeneficiezi de reduceri de pana la 99% ... simplu: 1. CUMPĂRĂ VOUCHERUL ÎNAINTE CA TIMPUL REZERVAT OFERTEI SĂ EXPIRE 2. DUPĂ CE OFERTA S-A ÎNCHEIAT, ÎN MAXIM 24 ORE VEI PRIMI VOUCHERUL PE E-MAIL ŞI PE CONTUL TĂU PERSONAL, SECŢIUNEA "CUPOANELE MELE". DACĂ NU AI PRIMIT VOUCHERUL ÎN INBOX, VERIFICĂ ÎN SPAM BOX 3. PRINTEAZĂ CUPONUL PRIMIT PE E-MAIL ŞI IA-L CU TINE CÂND FOLOSEŞTI VOUCHERUL 4. FOLOSEŞTE VOUCHERUL CONFORM TERMENI VOUCHER
citește mai mult