fbpx

Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu

Educația se face zi de zi, minut cu minut… nu doar în banca din clasă. Sunt extrem de încântat când văd cadre didactice care își extind și adaptează programa la evenimentele de zi cu zi.

Expoziția Internațională „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” a fost deschisă, vineri, 7 ianuarie 2022, la Cluj-Napoca. Expoziția este pentru a doua oară în România; prima dată mașinăriile au putut fi admirate, în 2008, la București.

Evenimentul a fost inaugurat la Cluj-Napoca în prezența partenerilor și a autorităților locale. Inspectorul general al ISJ Cluj. Prof. Marinela Marc a îndemnat public elevii, dar nu numai, să viziteze expoziția Leonardo Da Vinci, într-o ”perioadă în care creativitatea trebuie încurajată”. 

De la minutul 02:20 îl vedeți pe nepotul meu Ianis, care a mers cu clasa și doamna profesoară Trif Ramona de la Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca

Cred că încet, încet, trebuie să revenim la normalitate și, împreună cu elevii noștri, să ne implicăm și în alte activități non-formale, pentru că, pe lângă orele de curs, aceste activități pot să contribuie mult mai mult la o dezvoltare armonioasă și la punerea în valoare a propriei lor creativități. Este un privilegiu să avem această expoziție la Cluj-Napoca. Este un eveniment care nu se întâmplă în fiecare an și sper să atragă cât mai mulți vizitatori

prof. Marinela Marc

Leonardo da Vinci, vegetarian

Expoziția este găzduită într-un loc emblematic pentru astfel de evenimente, Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș”, iar deschiderea a fost prezentată de istoricul dr. Leonard Arthur Horvath.

Eu vă spun și câteva mici curiozități despre Leonardo Da Vinci: scria cu mâna stângă și putea să deseneze cu mâna dreaptă în același timp. Este primul care a desenat și a arătat tot ceea ce înseamnă circulația sângelui prin corpul uman și studenții de la Medicină învață și astăzi după sistemul lui Leonardo Da Vinci. Pe de altă parte, poate nu știați, era vegetarian

dr. Leonard Arthur Horvath, istoric

Ne aflăm într-un spațiu cultural care are peste 60 de ani de cultură, tradiție, istorie și astăzi este gazdă a unui eveniment care prezintă invențiile geniului renascentist, Leonardo Da Vinci. De ce Casa de Cultură a Studenților? Pentru că, îl voi cita pe Leonardo Da Vinci: <<Arta nu se sfârșește niciodată, este doar abandonată>>. Așadar, iată că reușim într-un an pandemic, mai multe entități publice să asigurăm continuitate”, a spus , la rândul său, Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

Perioadă. Bilete

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” a ajuns, din America, la Cluj, continuând circuitul internațional care a inclus 80 de orașe din Europa, Asia, continentul nord-american, sud-american și Australia. Ea a avut un succes atât de mare, încât a stabilit un record de vizitare pentru o expoziție culturală (peste 20 milioane de vizitatori) și s-a înscris în galeria marilor evenimente culturale ale lumii.

Expoziția, întinsă pe o suprafață de 600 mp, poate fi văzută până în 15 aprilie 2022, conform următorului program:

  • pentru grupuri de elevi organizate de școală: marți – vineri, între 12:00 – 16:00;
  • pentru publicul larg: miercuri – vineri, între 16.00 – 20.00; sâmbătă – duminică, între 10.00 – 20.00.

Biletele pot fi achiziționate la intrare sau de pe site-ul entertix.ro și myticket.ro. Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți și de 30 de lei pentru copii. Copiii mai mici de 4 ani beneficiază de gratuitate. 

Pentru a avea acces în expoziție, adulții și copiii mai mari de 12 ani trebuie să prezinte la intrare certificatul verde, rezultatul negativ al unui test Covid sau dovada că au trecut prin boală de curând. Toți cei care vor să viziteze expoziția trebuie să respecte regulile de siguranță impuse în contextul pandemiei: purtarea măștii și păstrarea distanței sociale față de ceilalți participanți. 

Evenimentul este organizat de Consorțiul Studenților din România, co-organizator Original Media, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

Expoziția Leonardo Da Vinci din Cluj-Napoca are loc concomitent cu o expoziție similară din București, „Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor”.  În 15 aprilie, Leonardo Da Vinci va pleca în Capitală, iar în Cluj-Napoca va ajunge „surata” ei.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cf de rev?

Next Post
eat with your cook - personalcook.ro

Eat with your cook

Related Posts

Oare sunt defect?

Ma sunt scarbit de ce poate sa faca presa in ultimele zile … serios, ori eu sunt defect, ori mi se pare total gresit sa iti concentrezi toata energia spre Huidu. Din punctu’ meu de vedere, e anapoda rau, ca se vorbeste de Huidu … nu e nici primu’ si din pacate nici ultimu’ accident de acest gen … Daca tot s’o facut atata tam’tam, din cauza, nefericitului accident, mai bine isi canalizau fortele, spre a sensibiliza constiinta civica, astfel incat sa se puna preiune pe guvern, pentru a se reduce aceste nenorociri.
citește mai mult