Fără doar și poate, restaurantul La Cuptor din Sibiu rămâne cel mai bun restaurant din România. Din toate punctele de vedere, de la gust până la atmosferă și ospitalitate.
Raportul gust-ambianță-ospitalitate-preț este unul câștigător, pentru mine, clientul. Din 2015, de când le-am trecut pragul pentru prima dată, m-au cucerit de fiecare dată. Cu fiecare vizită pe care le-am făcut-o, m-au făcut să mă îndrăgostesc de ei.
Nu sunt clientul ideal, pentru că nu merg mai des de 2-3 ori pe an la ei. Asta e, nu stau în Sibiu… cu toate că mai sunt momente în care mă urc în mașină și conduc până la ei, iau masa și apoi mă întorc la Cluj.
Când vreau să mă răsfăț în adevăratul sens al cuvântului, îmi iau și o noapte de cazare. Cât să mă pot bucura și de un pahar de vin. Să desăvârșesc cu adevărat experiența la ei. În general îmi caut cazare pe lângă ei. Aproape de strada 9 Mai.
Booking.comMă bucur că într-un final și-au făcut website, unde au publicat și meniul… îmi e mai ușor să mă decid (da, îs din ăla care își face planul de pe drum ce vrea să comande 😀 ), mai ales dacă l-au și schimbat de la ultima mea vizită. Aștept să își implementeze și sistemul de rezervări 😛
Acum, că tot ați intrat să vedeți despre ce e vorba, am să vă fac și o recomandare de meniu. În doi. Porțiile sunt mult prea generoase, părerea mea.
Recomandare de meniu la Cuptor Sibiu
Începeți cu un aperitiv. O singură porție, din care să mâncați două persoane: Măduva din oase de vită, cu sare și ardei iute prăjit. Sunt 3 oase generoase și costă 43 lei.
Sunt momente în care am poftă / nevoie de o zamă, ceva. Și atunci comand o supă din coadă de vită (17 lei). Nu mai comand și măduva, pentru că supa conține un os cu măduvă.
Fel principal
Midiile sunt nelipsite din comanda noastră. Nu știu, suntem blocați în ele… probabil și din cauză că sunt cele mai mari midii pe care le-am mâncat noi vreodată și ori de câte ori le-am încercat, au avut aceiași calitate. Costă 47 de lei.
Apoi, eu, pentru că Buburuza e blocată în midii, îmi comand ori piept de rață cu orez negru cremos (este senzațional – Buburuza își comandă orezul ăsta câteodată separat, doar ca să guste) – 58 lei, sau file de biban de mare (60 de lei) sau spaghete negre artizanale cu fructe de mare (47 lei).
Cu toate că sunt renumiți pentru carnea la cuptor, nu am comandat niciodată. Lumea o laudă. Sunt convins că e extrem de gustos, doar că eu nu sunt așa atras de preparatele astea.
Desert
Chiar dacă nu mai poți mânca, comandă un săculeț de nucă (27 lei). Crede-mă, o să îmi mulțumești. Unul singur, pentru două persoane. E suficient.
Bonus: o sticlă de vin
Nu un pahar. O sticlă. Practic sunt două pahare jumate de persoană. Îți recomand Lechburg Gewurztraminer.
Restaurant La Cuptor Sibiu – Str 9 Mai, nr. 7, Sibiu
Facebook | Instagram | Website
Rezervări: rezervari@lacuptor.ro | 0743 897 964