fbpx

MeloMelanj – magazinul tău de vinyluri din Cluj

Discurile de vinyl există încă din 1940 și foarte multă lume este de părere că înregistrările pe acest mediu de stocare oferă o calitate net superioară față de orice mediu digital. Indiferent că vorbim de un CD sau de un mp3 pe care-l ascultăm online.

Personal cochetez de vreo zece ani cu ideea de a cumpăra un pickup. Anul trecut, am făcut acest pas, ajutat de Paul, DJ-ul meu favorit. Știți cum e, dacă ai pe cineva de încredere, nu îți mai faci griji că aparatul pe care-l achiziționezi o să fie cu probleme.

Mi-am dorit să achiziționez un pickup folosit. Nu nou. Ăsta e filmul meu. Și am găsit unul drăguț, în stare impecabilă, din 1980. La vreo două luni, datorită obsesiei pe care oamenii faini de la MeloMelanj mi-au alimentat-o legată de viniluri, mi-am luat încă un pickup. De data asta unul din 1979, mai mare. Mai drăguț.

Să asculți muzică de pe vinyl e un hobby. Cel puțin în cazul meu. Îmi place și mă satisface fix mersul la MeloMelanj și descoperirea, cu ajutorul băieților de la magazin, unei noi lumi muzicale. Așa am descoperit, spre exemplu: Pop Psychedelique (The Best of French Psychedelic Pop 1964-2019). Sau Future Sounds Of Jazz Vol. 15.

Nu propovăduiesc achiziția de viniluri, vreau doar să vă spun că dacă și voi aveți această obsesie :D, să-i vizitați pe băieții de la MeloMelanj. Îi găsiți pe strada Universității la numărul 6 (Casa TIFF), Facebook și Instagram. Și, din când în când mai merg pe la radio… pentru un Melanj á Trois.

Cel mai probabil o să mă vedeți pe la MeloMelanj!


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Extasy: recomandări săptămâna 21-27 februarie

Next Post

La Cuptor Sibiu ❤️ Restaurantul meu de suflet

Related Posts