fbpx
Kupaj Cluj

Kupaj Cluj – combinații de arome și texturi

S-a deschis relativ recent, în februarie anul ăsta și încă de atunci mi-am dorit să le trec pragul, să-i testez. Am fost la deschidere și de atunci tot îmi doresc să merg, dar a intervenit viața. Știți și voi cum e: ba una, ba alta.

Dar, sâmbătă, eram nehotărâți și nu știam ce să mâncăm și unde (nu vi se întâmplă chestia asta: să nu te atragă nimic în mod special?), Paul a zis că neapărat trebuie să mergem să mâncăm la Kupaj. Numa bine, cumva uitasem, cu toate că îmi doream să-i trec pragul.

În primul rând îmi doream să-i trec pragul pentru că au foarte multe etichete de vin la pahar și apoi pentru oferta, extrem de atractivă, din meniul de mâncare. Și bine am făcut că am mers.

Masa rezervată pe terasă ne aștepta alături de 2 superi ospătari. Eu v-am spus că acum caut experiențe culinare și nu doar să-mi umplu mațul. Nu mă înțelegeți greșit, nu-mi doresc servitori, îmi doresc prieteni care să mă primească la ei acasă și să-mi surprindă pozitiv papilele gustative.

Ceea ce la Kupaj s-a întâmplat din prima secundă. Înainte de a comanda ceva de mânacare, ne-au servit cu un tapas de hummus. Buburuza a zis că a fost gustos, eu nu știu că era cu usturoi, dar nici măcar nu contează asta, ci gestul în sine. M-a bine dispus din start.

Designul localului este unul cu tentă elegantă, îmi place foarte mult. Te face să vorbești mai încet, înăuntru.

Cu toate că, din câte am înțeles, bucătarii experimentează foarte mult pentru a descoperi gusturi și texturi noi, prețul preparatelor nu este mare. Au un preț poate puțin peste prețul mediu din Cluj-Napoca.

Cu toate că dacă e să pun în balanță raportul calitate – preț, cu siguranță raportul este unul câștigător pentru noi, clienții.

Eu, pentru că nu știam ce să mănânc, mi-am comandat o salată cu roșii coapte, avocado și halloumi (33 lei). Buburuza caută de jumătate de an un local unde să mâncăm un risotto adevărat, așa că și-a comandat risotto tentacule de calamar (39 lei) și vă jur că este cel mai adevărat risotto pe care l-am mâncat în Clujul ăsta mare.

Desertul cu fructul pasiunii și mango, alături de spumantul de la Petro Vaselo, Bendis, și sauvignon-ul blanc de la Crama Jelna, nu au făcut altceva decât să ne completeze experiența culinară de la Kupaj.

Pe scurt recomand cu toată inima să testați combinațiile apetisante de texturi și arome pe care oamenii de la Kupaj vi le pregătesc zi de zi. Mi-a plăcut, cu siguranță o să-mi fac un obicei din a le trece pragul.

Kupaj Restaurant | Website | Facebook | Instagram
Strada Sindicatelor, nr. 4, Cluj-Napoca


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

EC – primul festival din Romania accesibil hipoacuzicilor

Next Post
plaja NEVERSEA

Neversea, primul festival din lume alimentat cu energie verde

Related Posts