fbpx

Justitia din Romania … mai are multe de invatat!

law-balanta Dupa cum probabil stiti, in Monitorul oficial nr 691/14.10.2009 a fost publicata Decizia 2012, prin care o societate comerciala din Cluj a castigat un proces impotriva taxei radio-tv:

[…] Reclamanta a arătat că prevederile a căror nelegalitate a fost invocată cuprind obligaţia microîntreprinderilor cu sediul în România de a plăti pentru sediul social o taxă lunară privind serviciul public de radiodifuziune şi televiziune, indiferent dacă sunt sau nu beneficiare ale acestor servicii. […]Reclamanta a considerat că prevederile atacate sunt neconforme cu prevederile art. 40 alin. (3) din Legea nr. 41/1994  privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu cele ale art. 2 pct. 40 din Legea nr. 500/2002  privind finanţele publice, dat fiind faptul că obligaţia ar fi trebuit să fie prevăzută doar în sarcina persoanelor juridice care beneficiază, în orice modalitate, de serviciile publice respective […]

Ok, si ce face guvernu?

HOTARARE 1012 din 09/09/2009 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune

prin care spune ca NU mai trebuie sa plateasca TAXA Radio-TV, societatiile care au activitatea suspendata!

Cu alte cuvinte, prostimea trebuie sa plateasc!

Fratele meu, eu nu inteleg (nu sunt jurist, dar…) pai daca s-a dovedit in instanta ca respectiva taxa este ilegala, de ce nu se scoate?

Si acesta nu este singurul exemplu, va mai amintiti cate procese a pierdut statul impotriva celor care au contestat taxa de prima inmatriculare? ( google ), dar cel mai important cati au si pirdut acelasi proces. Cum functioneaza? Cum se poate ca la popescu sa ii dai castig si la Ionescu nu? In Romania nu exista precedent?

Daca e asa, inseamna ca totul se rezuma la un singur om si la starea lui de spirit. Pe judecator cine il verifica?

Imi povestea un prieten cum a dat el in judecata politia rutiera pentru ca primise o amenda pentru un accident pe care nu el l-a provocat (politistul care anchetase accidentul era prieten cu vinovatul)

Ideea povestii este urmatoarea: a pierdut procesul, spre surprindera celui nevinovat, si dupa sedinta se intalneste cu judecatorul pe holul tribunalului si il intreaba cum e posibil, si el raspunde:

Eu nu am carnet de conducere, prin urmare nu pot decat sa il cred pe cel care a anchetat cazul (organul!)

Pai daca nu e specialist, nu pot sa ii cer sa fie specialist, dar macar sa aibe habar de domeniu respectiv, cum draq sa  ma judece el?

Va intreb, ati fost in situatia in care sa aveti dreptate, si totusi voi sa fiti vinovat?


13 comments
 1. Am un prieten care a “gustat” si el din justitie. Ce s-a intamplat:
  In fata la Supermaketul Central in parcare, i s-a spart masina (de firma), si i s-au sustras 4500 ron + servieta in care erau banii + 3 chitantiere unde normal, suma 4500 era impartita pe chitantiere diferite, firme diferite. Companiile (grupul de firme)la care era angajat l-au dat in judecata pentru sumele furate (asta ca urmare a rezultatului de 0 din partea Politiei Romane). In total 3 procese cu 3 firme, acelasi avocat din partea lui, instanta la Iasi, dar judecatori diferiti. Rezultatul e urmatorul: 1. A avut castig de cauza prima companie 2. A castigat el 3. S-a amanat, dupa care a pierdut. Ori in situatia asta ce sa mai zici/faci? Ideea in mare e, ca dreptatea nu se afla in salile de judecata, sunt nenumarati judecatori murdari, procurori la fel, si cam orice se poate rezolva daca nu este mediatizat.
  .-= Horatiu´s last blog ..The Hero Is In Your Pocket =-.

 2. Uitasem! Referitor la renumita Taxa Radio…am primit acum 2 ani o hartie de la ei, cum ca sunt dator la ei cu niste sume de bani, bani care reprezentau taxa radio pe 2 ani. (nu mai tin minte valoarea exacta). Le-am facut frumos o hartie in prezenta unui avocat, cum ca nu beneficiez de acest serviciu, si conform aceleasi legi 500/2002 mi se pare…refuz sa accept somatia lor de plata, iar in cazul in care insista ii voi actiona in instanta. Raspunsul lor? nu am mai primit nimic de la ei din 2007.
  .-= Horatiu´s last blog ..The Hero Is In Your Pocket =-.

 3. Imi poti rezerva un post intreg ca sa pot povesti toata nebunia care am patit-o eu cu justitia romana in atatia ani, dar poate cand o sa am timp si de scanat sentinte ca sa nu spuna lumea ca vorbsc prosti o sa fac eu un post la mine pe blog.
  Daca tot ai inceput cu taxa radio-tv, sa sti ca si eu la companiile care le-am avut si la cea pa care o mai am am primit asa ceva sau imi era trecuta pe factura de la Electrica. La Electrica la un moment dat m-am certat cu ei si am ajuns la intelegere de a achita facturile minus valoare taxei.
  Am primit somatii de la URBAN&Asociatii ca am dau in judecata bla bla bla si pana la urma nimic nu am mai platit nici in zilele noastre.
  DAR
  daca vei cauta pe blogul d-lui Urban Iulian care mai nou nu mai recupereaza creantele celor de la Radioteleviziunea Romana si tocmai se lauda ca a castigat procesele contra taxei care e ilegala si acum o combate = CULMEA IPOCRIZIEI
  .-= adrian barbat´s last blog ..Comerciat cu principii pe timp de criza =-.

 4. € ( euro ) $ ( dolaru ) …. daca n-ai asa ceva …. degeaba , te fura cu toate legile in fata …. oameni prosti , chiar nu ai ce sa le faci …

  acuma 2 sau 3 ani , in bucuresti a intrat unul cu ferarri intrun om si la spulberat , ala a murit , familia a ramas acasa ( “asta e” ) copii/nevasta si lu ala iau dat sentinta de nevinovat … prostia e la rang de cinste in Romania ..

  acuma am vazut la stiri scumpirile de la 1 ianuarie 20 % benzina/motorina ( pai esti nebun ? .. cum sa o scumpesti atata ) , peste 20 % curentul si 30 si ceva parca tigarile … pai astia chiar nu stiu cum sa ne mai fure ….

  eu eram absolut sigur ca o sa aiba loc scumpirile astea , pentru ca Romania se imprumuta de la fmi ca prosti … si bani cine ii da inapoi ? populatia desigur :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Citesti?

Next Post

Parintii isi indobitocesc progenituriile?

Related Posts