fbpx

Invatamant, societate

Citeam ieri articolul de pe Foaia de Transilvania, cu titlu: “Cum te învaţă şcoala să ajungi şomer”, ma rog putin dramatic (titlu’) daca ma intrebi pe mine, dar, cu tot dramatismu’, plin de adevar …

Adica, cu ce il ajuta invatamantul romanesc pe tanarul din ziua de azi, in lupta lui pentru integrarea in societatea actula? … ce te invata? … te invata

… sincer cu ce te ajuta?…cu ce ma ajuta, cand eu sunt in cautarea un job-part-time?… cu ce ma ajuta cand eu, cel putin in prima faza, ca doar ce am terminat liceul, si vreau sa imi fac ceva bani pentru mers la facultate … mai ales, in zilele noastre, cand efectiv bag formula in google si primesc raspunsu’ instantaneu … si sau ma uit pa tot felu de siteu’ri care se ocupa cu stocarea informatiilor … gen wiki.

Nici macar in liceu coptilu’ nu se poate axa pe o anumita sectiune… sa isi urmeze visu’… nu, la noi se fac generalitati, ca sa nu fim idioti ca americanii, aia care in liceu fac cursuri de pescuit, noi, desteptii pamantului, facem fizica cuantica, indiferent ca plodu’ ala are o inclinatie spre arta … picteaza in nestiire ca un mic Grigorescu … efectiv, asta nu intereseaza pe nimeni … plozii nostrii trebuie sa stie cultura generala!

Daca stie ca in 202 o fo batalia de la Zama … ii ca si angajat, stie cum sa manuiasca acceleratorul de particule…doar ca nu vrea, si se angajeaza vanzator de hasis … ca no’ … ce plm sa se angajeze, pentru ca billa nu il angajeaza pe post de vanzator … ii supracalificat.

Si, uite asa, plozii nostrii, toba de carte (ma rog, rad de ma kc pe mine, nu is toba, ca nu invata … da sincer di ce sa invete chestii pe care nu ii intereseaza) ajung … viitoru’ de maine … asadar generatia emo, e viitoru’ tarii … intrebare:

Ajung sa se multiplice?


3 comments
  1. La noi Sistemul de Invatamant e varza; luam cate putin de la fiecare, insa nu are cine sa ne invete cum sa si implementam.
    Si sincer, mie mi se pare ca te ajuta faptul ca in scoala iti baga in cap matematica si fizica la greu, ca-ti dezvolta operatiile gandirii chiar daca nu folosim mai departe. Ca ajungem saracii pamantului indiferent de ce avem in cap, asta tine de societatea asta si de tot ce se intampla in tara in momentul de fata.
    Da’ lasa ca ne scapa noua “uniune” :))

  2. Treaba cu formula ii ca odata ce stii sa o rezolvi…inseamna ca ti-ai invatat si antrenat neuronu sa gandeasca un pic mai logic (si logic …mai bine). Dupa care poti sa o uiti…da’ conexiunile neuronale raman *setate*.

    Numai ca EMOnuel toceste formula. Si degeaba o uita atunci…ca uita ce n-a stiut niciodata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ii smantanita

Next Post

O poveste la o bere

Related Posts