fbpx

Interesant

Eu, vorba unui vecin mai in varsta, is de la munte. Fiind de la munte, mama si tata m-au invatat sa fiu politicos. Poate prea politicos! Era nepoliticos sa raspunzi la intrebarea: E buna mancarea? Cu un raspuns negativ, iar eu, cum sunt un om care apreciaza mancarea buna, am fost nevoit sa gasesc un cuvant care sa inlocuiasca acest termen, nepoliticos si care, totodata sa nu jugneasca.

La fel, tot din cauza politetei, suntem nevoiti sa ascultam (luam parte) la discutii interminabile, fara sens (din punctul nostru de vedere). Si nu doar ca esti nevoit sa asculti, dar cei mai multi te provoaca sa participi activ.

Nu odata mi s-a intamplat sa ma fac ca ascult, sa ma fac ca sunt prezent trup si spirit la acea discutie. Nu odata am fost intr-un loc galagios unde se incingeau astfel de discutii, lipsite de sens, si eu, ca un om politicos ce mi-s, luam parte “activ” la discutie.

Si, ca sa pot trece cu bine peste toate acestea, am fost nevoit sa inventez un cuvant. Un cuvant care sa aibe dubla insemnatate, pentru interlocutor sa poate insemna orice si rau si bun… la alegerea lui, iar eu sa-l pot folosi indiferent ca am fost atent sau nu la discutie, indiferent daca imi place sau nu mancare, si totusi sa nu mint (da, am fost invatat ca nu e fruos sa minti!)

Interesant.

E raspunsul la orice… eu cu asta ma scot!


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ce te-a facut sa zambesti ultima data?

Next Post

Unde mancam in Vatra Dornei?

Related Posts