fbpx

În mâinile compasiunii

Radu Goia este unul dintre oamenii care se încăpățănează să facă artă într-o lume care se emoționează din ce în ce mai puțin la astfel de stimuli.

Goia Radu
Pe Radu îl cunosc din liceu, am avut plăcerea încă de atunci să mă bucur de explozia de culori de pe pânza lui.
Ideea din spatele expozitie este “Ajutorul pe care-l oferim celorlalti”. Nevoia oamenilor de compasiune pentru cei suferind, in special datorita efectelor nocive ale razboiului de orice fel. Speranta care transpare atunci cand ne lovim de perioadele cele mai dificile din viata noastra. – pictor Radu Ioan Goia
[…] Deși arta se inspiră din realitatea obiectivă, ea nu o reproduce fidel, ci asemeni unei oglinzi, oferind doar o imagine reflectată a acesteia, trecută prin filtrul sensibilității și puterii sale de înțelegere, deci subiectivă.[/…] […] Privită din perspectiva desfășurării logice a evenimentelor, tema lucrărilor lui Radu Goia acoperă o perioadă cuprinsă între ultimele momente de pace, de dinaintea de izbucnirea conflictului și până când redevine posibil ca, după încetarea războiului, cu toate ororile și suferințele pe care acesta le aduce, viața să își urmeze cursul firesc, predominând însă, firește, aspectele cu o mai mare încărcătură emoțională din timpul desfășurării confruntărilor militare, resimțite atât de către combatanți, cât și de către populația civilă. [/…] – Dr. Alexandru Gh. Sonoc.

Vernisajul are loc la Urania Palace, în data de 10 aprilie 2016, începând cu ora 16:00.

VernisajRaduGoia


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Pescăria lui Matei, Agigea, Constanța.

Next Post

Scena e a lor: au ales fost aleși câștigătorii concursului OWN THE STAGE at Electric Castle

Related Posts