fbpx

GreenTech Film Festival Cluj-Napoca | 22 noiembrie 2019

Mâine, 22 noiembrie 2019, la Cinema Dacia dinCluj-Napoca are loc cea de-a 3-a ediție a GreenTech Film Festival – platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii.

Evenimentul este organizat cu sprjinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, Ambasadei Novegiei la Bucureşti, Ambasadei Finlandei la Bucureşti, Primăriei Cluj-Napoca şi Centrului de Cultură Urbană – Cinema Dacia.

GreenTech Film Festival la Cluj-Napoca include:

  • Expoziţia “Din dragoste pentru mâncare” (orele 12.00-21.00), prezentată de FoodWaste România cu scopul de a ne ajuta să înţelegem cum să estimăm corect coșul de cumpărături, cum să refolosim mâncarea rămasă, cum să depozităm correct & alte metode de prevenire a risipei alimentare în locuințele fiecăruia.
  • Atelier EDUTECHA dedicat elevilor (ora 12.00) – Plecând de la premisa ca tehnologia verde este calea dreaptă spre o educaţie verde, în cadrul atelierului Edutecha elevii vor descoperi noi soluţii tehno-educaţionale prin care verdele să devină culoarea dominantă a mediului înconjurator.
  • Proiecţia animaţiei “In the Forest of Huckybucky” (ora 13.00) – un film care are la bază cartea cunoscutului scriitor norvegian Thorbjørn Egner.
  • Premiera documentarului  “Blue Heart” urmată de Q&A (ora 18.00)  – documentar produs de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice. Filmul documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa. Filmul este proiectat în întreaga lume ca o piesă centrală a campaniei Salvaţi Inima Albastră a Europei.
  • Premiera documentarului “The Rise of Vertical Farming (ora 19.45) – un film care ne oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, care pare a fi pe punctul de a intra în mainstream.

Programul complet şi alte detalii despre filme sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului www.greentechfilmfestival.ro/program.

Accesul la întregul eveniment este gratuit, în baza unei rezervări la adresa de e-mail contact@greentechfilmfestival.ro.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Kids Meet the Orchestra

Next Post

O, brad frumos: reciclăm, dăruim, împodobim!

Related Posts