fbpx

Dar–cuvantul magic din orice promotie

Pe lumea asta avem un miliard de oferte … toate una si una. Incepand de la clasicu’ platim de taspe mii de ori diferenta, si terminand cu minusculul cumparati mediu si primiti mare, toate, dar absolut TOATE, au o steluta, un asterisc, o exclamatie din partea celui de dupa tejghea … clasicu’ dar.

Pe lumea asta avem un miliard de oferte … toate una si una. Incepand de la clasicu’ platim de taspe mii de ori diferenta, si terminand cu minusculul cumparati mediu si primiti mare, toate, dar absolut TOATE, au o steluta, un asterisc, o exclamatie din partea celui de dupa tejghea … clasicu’ dar.

sale

Oare cum functioneaza chestia asta?

Am vazut in filme cum stau oamenii si produc publicitate … cum li se da o cutie cu ciorapi de dama, un mar verde si un lipici de hartie, ii lasa peste weekend, si ei trebuie sa inventeze cate o reclama … care sa vanda … pentru fiecare produs in parte … si castiga ala, care reuseste sa faca o singura reclama care sa vanda toate produsele simultan … dar asta e in filme!

In Romania, nu ca nu am da dovada ca jucam in ceva SF si noi, functioneaza putin diferit toata chestiunea. Adica, i se da la unu o fraza … da la noi se dau fraze .. ca plm, poate cutia o vopseste’n rosu, si baga perechea de ciorapi in ea … cu ideea de a imparti un mar, dupa ce reuseste sa cucereasca in weekend o gajica … si atunci i se da o fraza!

Deci, se ia fraza: platesti mediu si primesti mare, fraza foarte bine gandita … adica nu dai banii nici pe cea mai mica chestie, si totodata si cu incarcatuta emotionala … indiferent de ce sex vorbim … toti visam la mai mare … deraiem! Asadar, ii zice la ala, ca peste weekend sa vand produsu’ … sa’i zicem: popcorn de la cinema.

Buuuuun, asta sta, rumega fraza … nu iese nici macar la o cafea in tot acest timp, nu se uita la nici un film, isi deconecteaza telefonu’, lasa sigurantele de la curent jos, isi blocheaza usa, obloanele sunt trase … si dupa ce sta 2 zile, si 3 nopti izolat, ii vine ideea: il invatam pe vanzator sa spuna ca promotia nu se refera si la nachos, il invatam sa spuna cuvantul magic: DAR, nu poteti sa cumparati decat popcorn!

© poza


3 comments
  1. Ai incurcat un pic treaba unui creativ, care lucreaza intr-o agentie de advertising si face “ca-n filme” :)) cu cea a unui om de marketing, responsabil si de promotii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

La pescuit

Next Post

Unde’i asta?

Related Posts

Cat de odihnit trebuie sa fii?

Zilele trecute, cand ma intorceam de la Targu Mures, comentand pe masina semnele de circulatie (stiti ca atunci cand cineva din familie, si sau prieteni urmneaza scoala de soferi, esti supus unui test … pana cand isi ia carnetu’ vei avea parte de teste zilnice in ceea ce piveste regulile de circulatie) m’o strafulgerat … din senin (cu toate ca erau cativa nori albi, in forma de elefant care trage un carucior cu un crocodil pe el) o intrebare
citește mai mult